Frasvåfflor med vit chokladgrädde och rommarinerade hallon
Igår blev våfflor på våffeldagen. I min "allt om mat" tidning finns våffelrecept och förslag på olika toppingar. Jag gillar våfflor med stylt och grädde så det fick med vit chokladgrädde och rommarinerade hallon. Det var inte dumt :)
Ingredienser:
ca 12 våfflor
100 g smör
4 dl vetemjöl
1 msk bakpulver
½ tsk salt
5 dl kallt vatten
Topping:
100 g vit choklad
2 ½ dl grädde
200 g hallon
2 msk florsocker
1 ½ msk ljus eller mörk rom
Våfflor: Smält smöret och lå det svalna. Blanda mjöl bakpulver och salt. Tillsätt vattnet och vispa till en klumpfri smet. Vispa i smöret. Grädda i våffeljärn och servera direkt.
Topping: Hacka chokladen, värm grädden OBS: den får INTE koka. Rör i chokladen och låt den smälta. Ställ in i kylen ett tag, Blanda hallon, rom och florsocker och låt marinera en stund innan servering. Vispa grädden och servera med våfflor.
Ingredienser:
ca 12 våfflor
100 g smör
4 dl vetemjöl
1 msk bakpulver
½ tsk salt
5 dl kallt vatten
Topping:
100 g vit choklad
2 ½ dl grädde
200 g hallon
2 msk florsocker
1 ½ msk ljus eller mörk rom
Våfflor: Smält smöret och lå det svalna. Blanda mjöl bakpulver och salt. Tillsätt vattnet och vispa till en klumpfri smet. Vispa i smöret. Grädda i våffeljärn och servera direkt.
Topping: Hacka chokladen, värm grädden OBS: den får INTE koka. Rör i chokladen och låt den smälta. Ställ in i kylen ett tag, Blanda hallon, rom och florsocker och låt marinera en stund innan servering. Vispa grädden och servera med våfflor.
Kommentarer
Trackback