Hamburgerbröd!
Jag kommer inte ihåg hur länge sedan jag gjorde egna hamburgare här hemma. Ikväll ått vi ialla fall hamburgetallrik till middag. Med hemmagjorda hamburgare och hemmagjort hamburgebröd. Jag tyckte bröden blev jättebra och kommer baka dom igen, och då platsar receptet här på bloggen.
Ingredienser:
10-12 bröd
50 g jäst
5 dl vatten
1 msk salt
1 dl olja
5 dl vetemjöl
7-8 dl vetemjöl special
Till topping:
1 uppvispat ägg
sesamfrön
chiliflakes
Smula jästen i en bunke. Värm vatnet till 37 grader, häll det över jästen och lös upp. Ha i resten av ingredienser medan degblandaren går, kör i ca 15 minuter. Har man ingen degblandare kan man använda degkrokar på elvisp. Eller givetvis knåda för hand, dubbla då tiden. Låt degen jäsa i 40 minuter, eller till dubbel storlek. Dela upp degen i bitar och forma till hamburgerbröd. Lägg på plåt och låt jäsa i 30 minuter. Blanda sesamfrön och chiliflakes. Vispa upp ägget och pensla bröden, strö sedan över sesam-chillflake blandningen. Grädda i 10 -15 minuter på 225 grader..
Så otroligt gott när allt är hemmgjort! Även om det tar lite tid är det såååååååååååå värt det ! :)
TREVLIG HELG!
Ingredienser:
10-12 bröd
50 g jäst
5 dl vatten
1 msk salt
1 dl olja
5 dl vetemjöl
7-8 dl vetemjöl special
Till topping:
1 uppvispat ägg
sesamfrön
chiliflakes
Smula jästen i en bunke. Värm vatnet till 37 grader, häll det över jästen och lös upp. Ha i resten av ingredienser medan degblandaren går, kör i ca 15 minuter. Har man ingen degblandare kan man använda degkrokar på elvisp. Eller givetvis knåda för hand, dubbla då tiden. Låt degen jäsa i 40 minuter, eller till dubbel storlek. Dela upp degen i bitar och forma till hamburgerbröd. Lägg på plåt och låt jäsa i 30 minuter. Blanda sesamfrön och chiliflakes. Vispa upp ägget och pensla bröden, strö sedan över sesam-chillflake blandningen. Grädda i 10 -15 minuter på 225 grader..
Så otroligt gott när allt är hemmgjort! Även om det tar lite tid är det såååååååååååå värt det ! :)
TREVLIG HELG!
Kommentarer
Trackback