Varm smörgåstårta! tisdagssmiddag v.12
I tisdags var Tia värd och det blev varm smörgås tårta till middag! Jag spenderade alltså tisdagskvällen i himlen!
Ingredienser:
FYLLNING 1:
3 pkt bacon
1 liten burkkrossad ananans
2,5 dl creme fraiche
salt
peppar
FYLLNING 2:
600g Köttfärs
1 st gullök
svamp
1 st svampbuljongtärning
2,5 dl grädde
1 dl creme fraiche
grillkrydda
salt & peppar
12st fomfranska bröd
ananas ringar
riven ost
Stek lök och köttförs, krydda. Skiva svampen, stek och häll i grädde, creme fraiche och buljong. Blanda sen med köttfärsen. (fyllning 2)
Skär bacon i små bitar och stek den. Häll i creme fraichen krydda med peppar. Banda i den krossade ananasen. (fyllning 1)
Skär bort kanterna på bröden, och lägg upp 6 st bröd på en plåt med bakplåtspapper. Häll sedan på bacon röran på bröden. Sen 6st brödskivor ovan på det, och över med köttfärsröran. Över det ananas ringar och riven ost.
in i ungen i ca 15 min så osten fårr fin färg. Servera med sallad!
Ingredienser:
FYLLNING 1:
3 pkt bacon
1 liten burkkrossad ananans
2,5 dl creme fraiche
salt
peppar
FYLLNING 2:
600g Köttfärs
1 st gullök
svamp
1 st svampbuljongtärning
2,5 dl grädde
1 dl creme fraiche
grillkrydda
salt & peppar
12st fomfranska bröd
ananas ringar
riven ost
Stek lök och köttförs, krydda. Skiva svampen, stek och häll i grädde, creme fraiche och buljong. Blanda sen med köttfärsen. (fyllning 2)
Skär bacon i små bitar och stek den. Häll i creme fraichen krydda med peppar. Banda i den krossade ananasen. (fyllning 1)
Skär bort kanterna på bröden, och lägg upp 6 st bröd på en plåt med bakplåtspapper. Häll sedan på bacon röran på bröden. Sen 6st brödskivor ovan på det, och över med köttfärsröran. Över det ananas ringar och riven ost.
in i ungen i ca 15 min så osten fårr fin färg. Servera med sallad!
Kommentarer
Trackback