Kasslergratäng me curry & frukt (tisdagsmiddag v.18)
Igår var Tia värd och hon bjöd kassler. Jag kan inte komma ihåg att jag ätit kassler sedean mellanstaidiet. Det var en sån där god såsig gratäng med mycket frukt! Värt att prova! :)
Ingredienser:
600 g kassler
1 st purjolök
1st röd paprika
1st banan
1 liten burk ananas ringar
1 liten burk mandarinklyftor
5 dl grädde
3 msk chilisås
curry, pepper
rivenost
Skiva kasslerna tunt och stekt den så den får lite färg. Strimla purjolök och paprika. Låt mandariner och ananans rinna av, skär sen ananassen i bitar.
Lägg kasslern i en form och varva med purjolök. Skiva bananen och fördela den me den andra frukten och paprikan över kasslern.
Blanda grädde, chillisås, curry och peppar. (va inte rädd me curryn) Häll över, strö sen över riven ost och ställ in i ugnen i ca 20-25 min, så den får fin färg.
Servera med jordnötter och ris!
Ingredienser:
600 g kassler
1 st purjolök
1st röd paprika
1st banan
1 liten burk ananas ringar
1 liten burk mandarinklyftor
5 dl grädde
3 msk chilisås
curry, pepper
rivenost
Skiva kasslerna tunt och stekt den så den får lite färg. Strimla purjolök och paprika. Låt mandariner och ananans rinna av, skär sen ananassen i bitar.
Lägg kasslern i en form och varva med purjolök. Skiva bananen och fördela den me den andra frukten och paprikan över kasslern.
Blanda grädde, chillisås, curry och peppar. (va inte rädd me curryn) Häll över, strö sen över riven ost och ställ in i ugnen i ca 20-25 min, så den får fin färg.
Servera med jordnötter och ris!
Kommentarer
Trackback