Bacon & ostfyllda köttfärsbiffar med svampsås (tisdagsmiddag v.50)
Ingredienser:
600g nötfärs
1 ägg
1/2dl grädde
1 st gul lök
1 st vitlöks klyfta
1 pkt bacon
1/2 tsk salt (pluss lite till)
peppar
riven ost
Sätt på ugnen på 200 grader. Blanda färs, ägg, grädde, lök, salt & peppar.
Klipp bacon i mindre bitar och stek. När baconet nästan är klart, ha i pressad vitlök.
Platta ut färsen till biffar, på hälften av biffarna har du på bacon och ost. Resten av färsbiffarna och använder du som "lock" . Se till att pressa ihop kanterna ordentligt, så de inte öppnar sej.
Stek hastigt biffarna så de får färg, lägg dem sen i en ugns form och ställ in i mitten av ugen i ca 20 min!
Sås:
2.5 dl cremefraiche ( jag använde lätt creme.)
1/2 dl grädde
1 dl mjölk
1st svamp buljiong
svamp
salt & peppar
soja
Stek svampen, salta och peppra. I med creme fraiche, grädde, mjölk och buljong. Salta, peppra och ha i en skvätt soja.
Servera med ris eller potatis!
Kolla också in Tias andra recept på fyllda biffar!