Linneas club sandwich!

Jag är väldigt förtjust i burgare, toasties och smörgåsar. Här är recept på min variant av klassikern club sandwich.

Angående chillimajonäsen: Jag hade planerat att ha chillimajonäs i min club sandwich (Klassikern tror jag serveras med en currymajonäs). Jag blev inte riktigt nöjd med min chillimajönäs så jag pressade till sist i lite vitlök. Den blev då väldigt lik het ailoi, som jag gör så ofta. Det var gott till, både att ringla lite i sandwichen och ha på sidan att doppa "klyftisar" i. Hanna på jobbet sa att hon brukar använda vanlig majonäs så det där är en smaksak.

Ingredienser:

ca 4 port

Marinad:

2 msk olivolja
1 msk pressad citron
1 msk färsk hackad rosmarin
2 pressade vitlöksklyftor
nymald svartpeppar
salt

4 kycklingfileér
1 pkt bacon
Sallad
Tomat
Avocado
Rödlök
Gott bröd, tex surdegsbröd, ciabatta

Majonäs eller Aioli

Blanda samman alla ingredienser i marinaden. Lägg kycklingfileérna i marinad några timmar (minst 1 timme, helst över natten).
Sätt ugnen på 200 grader. Stek kycklingen så den får fin yta i stekpanna, lägg den sedan på en plåt  och stek klart den i ugnen. Stek bacon knaprigt. Hacka och skiva sallad, rödlök, avocado och tomat.
När kycklingen är klar så sätt ugnen på grill och grilla brödet. Skiva kycklingen i skivor. Bred majonäs (eller vilken sås man valt) på brödet, fyll på med sallad, avocado, lök, tomat, kyckling, bacon. Toppa med en sista brödskiva och kör en grillpinnne i mitten så inte allt ramlar isär. Servera med tex friterade klyftisar!




                                                                                                                                                          

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback