HET AIOLI
Aioli är något av det godaste jag vet. Det var bara några månader sedan jag för första gången lyckades med min första aioli. Det här receptet tycker jag gör den godaste aiolin. Det är sammma recept som används när aioli nämnts i min blogg.
3 äggulor
3 dl matolja
6-8 vitlöksklyftor
½-1 tsk sambal oelek, beror på hur het aioli du vill ha!
lite finhackad persilja
Se till att alla ingredieser har rumstemperatur. Blanda äggula och vitlök. Tillsätt oljan, först droppvis, sedan sakta i en tunn stråle samtidigt som du vispar kraftfullt. Tillsätt sedan sambal oelek och sist lite persilja.
Tips: Gör gära aiolin dagen innan, då har alla smakerna satt sig ordentligt. Lite godare, och hetare!
3 äggulor
3 dl matolja
6-8 vitlöksklyftor
½-1 tsk sambal oelek, beror på hur het aioli du vill ha!
lite finhackad persilja
Se till att alla ingredieser har rumstemperatur. Blanda äggula och vitlök. Tillsätt oljan, först droppvis, sedan sakta i en tunn stråle samtidigt som du vispar kraftfullt. Tillsätt sedan sambal oelek och sist lite persilja.
Tips: Gör gära aiolin dagen innan, då har alla smakerna satt sig ordentligt. Lite godare, och hetare!
Kommentarer
Trackback