Tisdagsmiddag v.35

Premiär för vår nya medlem Jessicas middag! Det var spännande. Hon hade gjort JÄTTE fint med sin dukning, och till middag fick vi Fläskfilé gorgonzola serverat med ris och brysselkål. Receptet var från viktväktarna, och till godis hade hon köpt in mörk choklad så igår var vi nyttiga ;)
Maten var väldigt god, lite spicy, precis lagom för min smak.








Recept kommer!
                                                                                                                                                          

Kantarellbiffar!

Jag fick tag på massor av kantareller igen i slutet på förra veckan. Igår gjorde jag en variant på ett recept jag hittade i en" Allt om mat" tidning. Och med variant menar jag att jag gjort några justeringar med ingredienserna, lagt till, tagit botr, ändrat mått osv. Kantarellbiffar med morotspuré! Jag visste redan innan att jag skulle gilla kantarelllbiffarna, däremot har jag aldrig ätit morotspuré förr. Och när jag var klar med purén kändes det som barnmat, men det gick bra ihop med biffarna så här kommer receptet.

Ingredienser:

Biffar

500 g köttfärs
150 g kantareller
½ dl créme fraise
2-3 msk oxfond  (efter smak)
1-2 msk dijonnsenap (efter smak)
Salt
Peppar
Smör tilll stekning

Morotspuré

800 g morötter
1 ½ dl créme fraise
1 tsk dijonsenap
Honung
Salt
Peppar

Fräs kantarellerna i smör tills de är mjuka. Låt svalna, grovhacka dem.
Blanda samman köttfärs, créme fraise, oxfond, dijonsenap, Salta och peppra. Blanda i kantarellerna och forma till biffar, stek i smör.
Skala morötter, skär i mindre bitar och koka tills de är mjuka, 10-15 minuter. Mixa morötterna till puré och blanda i créme fraise och senap. Smaka av med salt, peppar och sist honung.
Servera med grönsaker. Jag använde blomkål.






Det hade nog sett lite roligare ut med något grönt till istället för blomkålet. Men det är godare än det ser ut, det kan jag lova!



                                                                                                                                                          

Cookiedough glass!

Min favorit Ben & Jerrys glass har alltid varit deras cookiedough smak. Den glasen är väldigt dyr att köpa, det blir sällan att jag gör det. Men så kom jag på den briljanta idén, att nu när jag har en glassmaskin så kan jag faktist göra min egen cookiedough glass. Så ja testade, och resultatet blev bra. Jag är myckert nöjd!


Ingredienser:

Kakdeg

200 g smör
1 dl socker
1 dl farinsocker
1 tsk vaniljsocker
1 ägg
2 dl vetemjöl
½ tsk salt
50 g hackad choklad (jag använde mörk choklad)

Blanda smör och socker till en smet. Tillsätt de andra ingredienserna och rör om.


Ingredienser:

Vaniljglass

3 äggulor
1 ½ dl socker
4 dl grädde
1 + 1 tsk vaniljsocker

Vipsa äggulor och socker och 1 tsk vaniljsocker fluffigt, tills det blir vitt. Vipsa grädden och 1 tsk vaniljsocker för sig. Vänd sedan ner grädden i äggulesmeten. Häll ner glassmeten i glassmaskin och låt gå en stund, ca 10-15 min. Lägg sedan ner kakdegs "kluttar" medan maskinen går. Så mycket man tycker.
Om man inte har glassmaskin får man lägga i kluttarna direkt i smeten, röra om och ställa i frysen, och röra om då och då i smeten





Cookiedough glass serverad med chokladsirap och knäckkola!



Det blir ganska mycket kakdeg så man kan tillsätta lite bikarbonat, ½ tsk, i resten av kakdegen och göra kakor av resten. Grädda dem 175 grader i 10-12 minuter
                                                                                                                                                          

Kantarellpizza!

Igår kväll bakade jag min egen pizza. En kantarell pizza. Mycket gott! Jag gjorde en tjock pizzabotten som blev väldigt fluffig och god. Om man gillar tjocka bottnar så kan jag rekomendera det här receptet på pizzabotten. På min pizza hade jag skinka, smörstekta kantareller, riven gouda, skivad mozarella ost och oregano på toppen!




Ingredienser:

ca 4 pers.

1/3 paket jäst (á 50g)
3 dl vatten
1 tsk strösocker
1 tsk salt
2 msk olivolja
ca 8 dl vetemjöl

Smula jästen i en bunke. Värm vattnet fingervarmt. Häll över jästen och rör om i jästen tills den löst sig i vattnet. Tillsätt sedan resten av ingredienserna och arbeta till en smidig deg. Jäs ca 30 minuter. Grädda sedan pizzan på 275 grader i 7-8 minuter.


                                                                                                                                                          

Fyllda kycklinglår med grönsakscouscous och kall dragonsås!

Ingredienser:

4 pers.

4 dl couscous
4 dl vatten
1 buljongtärning (grönsak eller höns)
1 paprika
1 knippe salladslök
1 frp sugar snaps
1 påse torkade aprikoser

4 kycklinglår
1 pkt bacon

4 dl matlagningsyoughurt
1 kruka färsk dragon
1 msk socker
2 tsk dijonsenap

salt
peppar
olivolja

Gör så här!

Blanda ihop youghurt, socker, senap, färsk dragon, salt och peppar, och låt såsen stå i kylskåp i ett par timmar innan servering.

Koka upp vatten och buljongtärning. Ta av från plattan och tillsätt couscous. På med locket och rör om med en gaffel när allt vatten absorberats. Häll upp på ett stort serveringsfat och låt kallna. Ringla över olivolja och rör om med gaffel då och då så att det inte blir klumpigt.

Gör ett snitt i kycklingen och fyll den med hackade torkade aprikoser. (2-3 st per kycklinglår) Salta och peppra! Linda två skivor bacon runt kycklingen. Stek på hög värme för att ge lite färg, och stek sen färdigt i ugnen i ca 15-20 min.

Skär ner paprika, torkade aprikoser, salladslök och sugar snaps i mindre bitar och fräs i lite olja. Blanda ner de varma grönsakerna i couscousen.

Lägg kycklingen ovanpå couscousen och strö över lite hackad salladslök som garnering. Servera med den kalla såsen!


                                                                                                                                                          

Tisdagsmiddag v.34

Igår kväll var det Elin som var värd för vår middagsklubb. Det var skönt att starta upp igen, och veta att 3 tisdagar i månaden kommer man bli bjuden på mat. Det är väldigt avslappnande att bara kunna göra vad man vill på eftermiddagen efter jobbet och sen gå bort och få mat!
Gårdagens middag bestod av Baconlindade kycklingklubbor fyllda med aprikos, couscoussallad och en kall dragonsås! Det var väldigt gott.

ngredienser:

4 pers.

4 dl couscous
4 dl vatten
1 buljongtärning (grönsak eller höns)
1 paprika
1 knippe salladslök
1 frp sugar snaps
1 påse torkade aprikoser

4 kycklinglår
1 pkt bacon

4 dl matlagningsyoughurt
1 kruka färsk dragon
1 msk socker
2 tsk dijonsenap

salt
peppar
olivolja

Gör så här!

Blanda ihop youghurt, socker, senap, färsk dragon, salt och peppar, och låt såsen stå i kylskåp i ett par timmar innan servering.

Koka upp vatten och buljongtärning. Ta av från plattan och tillsätt couscous. På med locket och rör om med en gaffel när allt vatten absorberats. Häll upp på ett stort serveringsfat och låt kallna. Ringla över olivolja och rör om med gaffel då och då så att det inte blir klumpigt.

Gör ett snitt i kycklingen och fyll den med hackade torkade aprikoser. (2-3 st per kycklinglår) Salta och peppra! Linda två skivor bacon runt kycklingen. Stek på hög värme för att ge lite färg, och stek sen färdigt i ugnen i ca 15-20 min.

Skär ner paprika, torkade aprikoser, salladslök och sugar snaps i mindre bitar och fräs i lite olja. Blanda ner de varma grönsakerna i couscousen.

Lägg kycklingen ovanpå couscousen och strö över lite hackad salladslök som garnering. Servera med den kalla såsen!
 
 







                                                                                                                                                          

Rikard & Nisses Guinnesskräftor

Rikard och Nisse var iväg till Stockholms skärgård på kräftskiva. De slog på stort och köpte färska kräftor. 11 kg signalkräftor från HJälmaren. Jag fick mig ett smakprov på deras Guinnesskräftor. De var väldigt goda!

 

Receptet är beräknat för 2 kg kräftor. Det kan användas både för färska och för att piffa till. kokta kräftor. Om färska kräftor används, tillse att de är helt rena. Till färdigkokta kräftor behövs i regel inget salt, men det är såklart

en smaksak

Ingredienser

  • 2 kilo kräftor

  • ca 20 dillkronor

  • 1 Guinness Extra Stout

  • 1 dl salt

  • 3 msk socker

  • 3 l vatten

Tillagning

  1. Koka upp vatten, Guinness, dill, socker och salt i en stor kastrull och låt koka några minuter och sedan sjuda.

  2. I en annan kastrull kokar du upp bara vatten. Den bör vara av ungefär samma storlek som den andra kastrullen. I denna kokar du hastigt de okokta kräftorna. Kokta 30-45 sekunder tills de har slutat sprattla och skiftat färg. Koka inte för länge, det förstör kräftorna. Därefter hälls kräftorna ner i lagen där de får sjuda. När alla kräftor är i lagen låter du kräftorna sjuda i ytterligare 5 minuter. Ta av från värmen och låt svalna. Om mer än 2 kilo kräftor ska kokas, överför allt till en hink eller liknande. Ha inte i några fingrar eller liknande i lagen för att undvika bakterier. När kräftorna i lagen svalnat förs de över till kylen i passande hink eller bunke. Se till att alla kräftor ligger under lagen. Lägg på mer dillkronor upp och ner i bunken och låt stå över natten. Redan kokta kräftor läggs i kall lag i kylen över natten, med nya dillkronor också.

















                                                                                                                                                          

Färsk torskfilé!

I går när jag var inne på ICA fick jag syn på färsk torskfilé till ett väldigt överkomligt pris. Jag slog till. Jag har aldrig tillagat färsk fisk förr, så lite spänd var jag. Efter lite "researchade" på olika fiskesidor kom jag fram till att "less is more".  Det var enkelt och gick snabbt och det var väldigt gott. Så här kommer jag laga fisk flera gånger.


Ingredienser:

(har tyvärr inga exakta mått)

Färsk torskfilé
2 citroner
peppar
salt
smör
grädde
vitt vin

Sedan det du vill äta till fisken. Jag hade kokt potatis, blomkål och honungskokta morötter.


Lägg i en rejäl klick smör i pannan. När den smält och pannan är varm lägg i fileérna. Salta och peppra och pressa över citron. När du vänt på fisken och ska steka andra sidan, häll över lite vin. Detta tar inte lång stund, ett par minuter. Ta ur fisken och häll grädde i stekspadet. Red en sås, eventuellt salta lite till.






Ett tips jag snappade upp:

  • Släng ut citronpepparn, använd peppar och pressa över saften av citron i stället.


                                                                                                                                                          

Nougatglass!

Jag har varit så himla sugen på god glass sedan min otillfredställda glassupplevelse i Nora. Så jag bestämde mig för att göra min egen glass. Jag har funderat på vilken smak jag ska göra  i några dagar, när jag i fredags kom fram till att det fick bli nougat.
Nisse kom på besök i fredags kväll. Jag, Rikard och Nisse kom överens om att den här nougatglasssen var otroligt god. Den bästa glass någon av oss ätit på länge faktist!


Ingredienser:

3 äggulor
1 ½ dl socker
4 dl grädde
4 dubbelnougat chokladbitar
½ dl Frangelico (kan uteslutas)

Vipsa äggulor och socker fluffigt, tills det blir vitt. Vipsa grädden för sig. Smält tre av chokladbitarna över vattenbad. Hacka den fjärde chokladbiten. Blanda ner den smälta chokladen och Frangelico i äggulesmeten. Vänd sedan ner grädden och blanda sedan sist ner den hackade chokladen. Ställ glasssmeten i frysen i ca 4 timmar, rör om då och då. Eller kör i glassmaskin tills den är klar.


                                                                                                                                                          

Brain eraser!

Igår bjöd jag Nisse på ett par shots. Den här var lite rolig, och namnet passar bra till den tycker jag ;)


Ingredienser:

 
Apple sourz
Rasberry liqueur
Baileys Irisch cream

Fyll halva glaset Apple sourz och andra halvan Rasberry liqueur. Toppa försiktigt med Baileys.



                                                                                                                                                          

Kick-off för tisdagsklubben!

Igår startade vi upp våra tisdagsmiddagar igen efter sommaruppehållet. Vi körde vår kick-off på Restaurang Grappa för att lyxa till det litegrann. Vi har en ny medlem den här terminen, min och Tias gamla gymnasiekompis Jessie, hon har synts till lite här på bloggen tidigare. Vi kommer även att avancera litegrann och ha olika teman. Vi ska hålla en varsin tre rätters middag någon gång under hösten.

Här är lite bilder från gårdagen, vi var alla väldigt nöjda med maten! En bra start för tisdagsklubben!






Jag, Jessie, Elin, Tia





Räk & kräftsallad till Jessie




Oxfilé till Tia




Lammfilé med risotto till mig själv och Elin


Självklart blev de efterrätt också!



Chokladkakamed pistageglass till Elin




För min och Tias del blev det chokladpraliner och Frangelico kaffe




Tack för igår, det här kommer bli en väldigt bra höst med mycket god mat varje vecka!
                                                                                                                                                          

Den perfekta brownien!

Det här är receptet på Hannas perfekta brownie. MMMMMMM så goda de är.


Ingredienser:

2 ägg
3 dl socker
4 ½ msk kakao
1 ½ dl mjöl
½ tsk salt
2 ½ tsk vaniljsocker
125 g smält smör
Marshmallows
Centernougat
Valnötter
Ströbröd


Smörj en ungsfast form och strö runt strörbröd (använd gärna en lite mindre form så kakan blir hög, den blir lite maffigare då). Blanda ägg och socker, ha i övriga torra ingredienser. Ha sist i smöret. Hacka chokladen och marshmallows och ha i smeten. Häll i smeten i formen och toppa med valnötter. Grädda i 175 grader i 25 minuter, beronede på hur stor form man använder. Den ska fortfarande vara kladdig när man tar ut den så det är bäst att hålla lite koll!









Frank Dandy
                                                                                                                                                          

Passa på!

Sommaren är på väg mot sit slut. Sorgligt! Nu är det dags att passa på att göra allt de där man skulle göra på sommaren men ändå inte hunnit med.
En grej jag bestämt mig för att göra i sommar var att åka till Nora och äta glass. Jag har hört både på radion och av lite olika folk att de ska ha fantastiskt god glass. Godare än Slagsta glass till och med. Så i lördags for vi iväg dit.






Fabrikörens favorit!


Den här otroligt inbjudande glassen köpte jag. Vaniljglass i botten och hasselnötsglass ovanpå, toppad med mörk chokladtopping och en chokladpralin.
Tyvärr så var jag inte helt tillfredställd av den här glassupplevelsen. Min förväntningar var skyhöga, så det kanske var lite därför också. Hasselnötsglassen var god, men de var dåligt med smak. Vaniljglassen tyckte jag ännu mindre om, jag åt inte upp den ens. Så för mig ligger Slagsta glass högst på min lista över godaste vaniljglassen.

Vi var även på Arboga medeltidsdagar. Jag tycker det är roligt med medeltid och vikingatida marknader. Jag brukar komma hem med honung, sylt, mjöd, hårt bröd osv. Men inte den här gången. Däremot kom jag över en väldigt bra grej som jag önskat jag hittat i början av sommaren.




Bag-in-box kylväska!


Jag är så himla nöjd med den här kylväskan. Jag och Rikard åkte till Sundbyholm för att grilla och inviga den på  lördagskvällen.
















Hoppas inte det här var den sista grillkvällen för sommaren. Men som sagt det är bäst att passa på att njuta så länge som möjligt!
                                                                                                                                                          

Båtutflykt!

I torsdags var jag och Rikard ute på båtutflykt med Hanna och Gustaf. Det var mycket trevligt och mysigt. Vi åkte från Strängnäs ut till en ö där vi hade grillpicknick!
Vi grillade tigerräkor och parmalindad kyckling med mozzarellafyllning.
Till detta hade Hanna gjort en potatissallad, på färskpotatis med rödlök och fetaoat, mycket god! Och så hade vi bröd och Tzatsiki, bearnaise såklart.
Rikard hade med sig kaffe och sin "snuskburk" ( att koka vatten i), Hanna hade bakat brownies och jag hade med mig muffins-maränger så det blev ordentlig efterrättsfika också!
Det var den perfekta Brownien! Jag hoppaspå att kunna få receptet på dem senare.
Tack så mycket Hanna och Gustaf för en mysig båtutflykt med massa gott att äta!
                                                                                                                                                          

Parmalindad kyckling!

Ingredienser:
Till 4 personer
8 kycklinglårfiléer
1 bit mozzarella
8 skivor parma eller annan luftorkad skinka
salt
peppar
Skiva mozzarellan. Lägg upp kycklingen med bensidan uppåt. Salta och peppra. Lägg en skiva mozzarellla på kycklingen, vik ihop. Linda skinkan runt kycklingen, fäst med tandpetare om den inte håller av sig själv.
GRILLA!
Går även att göra i ugn.
                                                                                                                                                          

Tävling!

Jag är med och tävlar om det här fina halsbandet!
Du kan också vara med och tävla. Klicka här så ser du vad som behöver göras för att vara med i tävlingen!
                                                                                                                                                          

En ordentlig frukost är både viktigt och j...

mms_img-14299627 (MMS)

En ordentlig frukost är både viktigt och jäkligt gott :-) Idag bär det av till Arboga för medeltidsdagar, hoppas på något gott medeltids-käk där också!

                                                                                                                                                          

Muffin-Maräng!

I onsdags var jag så sugen på chokladmuffins med chokladfrosting. Jag hade lite äggvitor över så jag gjorde maränger också. Och kom sedan på den smarta idén att fylla mina muffins med lite marängsmet. Det blev inte riktigt som jag tänkt mig, men jag är ändå nöjd med resultatet!
Här är det garnerade och fina! Maräng är under frostingen.


Ingredienser
100 g smör
1 dl mjölk
2 ägg
1 ½ dl strösocker
2 ½ dl mjöl
1 tsk bakpulver
2 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
ca 100 g hackad choklad



Till marängen:
3 äggvitor
2 dl socker
1 krm ättika



Till frosting:
60 g mjukt smör
5 dl florsocker
1-2 msk kakao, beror på hur mstark chokladsmak man vill ha
1 msk färskpressad citron, saften
100 g Philadelphiaost
Gör i ordning marängsmet.
Sätt ugnen på 225 grader. Smält smöret och tillsätt mjölken. Låt allt bli varmt men inte koka. Vipa ägg och socker. Blanda det torra ingredienserna tillsätt växelvis med mjölkblandningen i äggsmeten. Fyll muffinsformar till hälften.
Klicka i ca en matsked marängsmet i muffinsformen och toppa seda med lite mer muffinsmet. Grädda ca 10-12 min.
Låt muffinsarna svalna, gör sedan frosting! och spritsa eller bred på!





Ett par tips:

Om man vill skippa frosting kan man fylla muffinformarna helt med smet och grädda i ca 7 minuter sedan klicka på marängsmet uppepå så får man en marängfrosting i stället.  Grädda några minuter till, marängsmeten bränns lätt på så hög temperatur så håll koll.
Jag gör också alltid små minimuffins, för det blir alltid så mycket smet. En lagom stor mumsbit!
                                                                                                                                                          

Choklad-Maräng cupcakes! Jättegoda, recept...

mms_img713804618 (MMS)

Choklad-Maräng cupcakes! Jättegoda, receptet kommer ut imorrn :-)

                                                                                                                                                          

Magners berry!

Jag har precis vart ute på en 13 km lång promenad, sitter och dricker vatten och kollar igenom mina bilder på telefonen. Då finner jag den här bilden på en iskall Magners berry! Den skulle passat bra just nu.
Det är en Irländsk cider. Jag drack  mycket Bulmers      när vi var i Dublin. Magners smakar nästan som Bulmers. Eftersom man är svensk och "vuxit" upp på våra lite sötsliskiga X-cider, så uppskattar jag en klassisk äppelcider.
Men det är de inte alla som gör. Jag drack en Magners på Royal oak i somras när det var som varmast, de är då de är som godast. Tia och Elin fick smaka och kommentarerna cidern fick var: "skitäcklig" och "smakar piss".
Den här Magners berry vill jag i alla fall rekomendera att pröva, den ligger lite mellan en sötsliskig X-cider och en "skitäcklig" cider.
Jag gillar den i alla fall!
                                                                                                                                                          

Vattenmelon juice!

För ungefär 6-7 år sedan var jag ute och reste i Australien. Ett av alla jobb jag hade där var på ett vattenmelon plantage. Jag kom dit i slutet på skördetiden så vi plocka bara meloner i ca 1 vecka, vilket var ganska skönt kunde jag tycka då, för de är ganska tunga och de var mellan 35-40 grader varmt. Men det finns självklart massa annat att göra på ett plantage. Vi (jag och min kompis Becky)  satte frön, rensade ogräs, kolla så alla vattningsslangar till var hela, bygde ihop det där stora kartongerna som vattenmeloner fraktas i. Vi  lärde oss massor om vattennmeloner och vi åt melon varje dag.
Varje morgon och kväll drack vi vattenmelon juice.
Väldigt gott och väldigt lätt att göra. Det enda som behövs är vattenmelon.  Jag brukar också ha i lite citronjuice för jag tycker det är lite sött annars.
Det var alkoholförbud på plantagen. Det enda som var tillåtet var folköl. Varken jag eller Becky var speciellt förtjusta i folköl så vi drack vattenmelonjuice med lite krossad is spetsat med rom på kvällen. Och givetvis utan rom på morgonen.  Testa det nästa gång du köper en vattenmelon!
                                                                                                                                                          

Alkholfri drink!

Igår var jag hos kusin Malin och badade, spela spel och drack drinkar. Där får man alltid gott att dricka  och äta.Igår bjöd Malin på Ice Cream latte som jag mobilbloggade om direkt. Jag var bara tvungen att dela med mig om den på en gång. Så otroligt god.
Jag körde bilen igår kväll, så för mig blev det alkoholfritt. Jag och Alice drack den här goda och fina drinkern!
Ingredienser:

Apelsinjuice
Sprite
Blue Curacao drinkmix
Is
Fyll glaset med is. Häll i hälten apelsin juice och andra hälften sprite, ha sist i en skvätt Blue Cuarcao drinkmix.
Om man inte vill ha alkoholfritt så ersätt drinkmixen med vanlig Blue Cauracao och en även en skvätt vodka i juicen!
                                                                                                                                                          

Kusin Malins Ica cream latte! Till 1 stort...

mms_img-57388249 (MMS)

Kusin Malins Ica cream latte! Till 1 stort glas: 3 rejäla skopor vaniljglass, lite is, 1 espresso, 1- 1/2 dl mjölk, lite strösocker. Mixa ihop. Toppa med grädde !

                                                                                                                                                          

Cappuccino cheesecake!

Idag kom Kine hem till mig med sin dotter Tilde. Självklart fika dags! Med Baileys Ice coffee och en bit Cappuccino cheesecake. Det var en väldigt god liten bakelse trots några små missöden i bakningsstadiet.
Det här bakades i dubbla muffinsformar av största storlek.


Ingredienser:
8 - 10 stycken
200 g digestivekex
2 tsk kanel
75 gram smält smör
2 tsk kanel
3 gelantinblad
1 dl starkt kaffe
200 g philadelphia ost
2 ½ dl Kesella
3 äggvitor
2 dl socker
Färska bär till garnering
Sätt ugen på 175 grader. Smula digestivekexen och blanda dem med smöret och kanel. Fördela i muffins formar, grädda längst ner i ugnen i 10 min. Blötlägg gelatinbladen. Vispa äggvitorna till hårt skum, häll i socker gradvis. Rör samman philadelphia ost och kessella. Ta upp gelatinbladen och smält dem i kaffet på svag värme. Häll kaffeblandningen i ostsmeten och rör om ordentligt. Vänd sedan ner ostblandningen i äggviteskummet. Bred ut smeten över digestivet och ställ kallt i minst 3 timmar. Garnera!
De blev rätt så bra till slut. Goda var de visserligen men man vill ju att de ska vara fina också.
Som jag nämde tidigare hände de lite grejjer under bakningen som gjorde att jag fick lite problem med konsistensen. Jag råkade hälla kessellan i det ovispade äggvitorna, Jag fiskade givetvis upp kessellan så gott jag kunde men mitt skum blev aldrig hårt. Och så hade jag i allt socker på en gång. Jag vet inte vad jag höll på med, jag korade ju mig själv till marängdrottning för några dagar sedan, och alla missar var i äggviteskummet.  Jag gjorde det här cheesecake bakelserna igår kväll så det kunde stå över natten och styvna till sig. Så här såg de ut i morse när jag vaknade:
Men jag lyckades skrapa bort lite smet som flytit ut för digestivebotten var som den skulle. Och det blev ändå en bra konsistens på cheesecakefyllningen.
I framtiden kommer jag nog undvika muffinsformar till en sådan här bakelse. Måtten på receptet räcker till en standard paj form, möjligtvis att man gör 1 ½ sats digestivebotten. Jag föredrar personligen en liten tjockare botten. Lycka till med Cheesecake-baket!
                                                                                                                                                          

Räkfrossa!

I lördags hade vi ett litet vitt vin och räkor party här hemma. Jag och Elin kände att vi efter Malma marken var sugna på räkor. Det är ju så gott!
Vi slog på stort och körde med heta tigerräkor. Jättelätt att göra det enda som behövs är chili, vitlök, olja och räkor förstås. Till detta hade vi het aioli, bröd mini kantarell pajjer och gott vin! Ett alldeles utmärkt lördagskväll!