Maränger
Har bakat väldigt mycket maränger på senaste tiden. Jag läser och har prövat så mycket olika recept och kommit fram till att det enklaste sättet också är det bästa. Det står i alla recept att man ska lämna maränger i ugnen över natten för att svalna. Det blir jättegott. Men det är inte nödvändigt. Är man ute i sista sekund för marängfika eller om man bara är jäkligt sugen på maränger kan man ta ut dom direkt, jag tycker inte de gör något om de blir lite sega.
Det här måtten brukar jag använda:
3 äggvitor
3 dl socker
Ett ett stänk ättika eller citronsaft
Värm ugnen till 150 grader. När du ställer i marängerna sänk värmen till 100 grader. Grädda ca 2 timmar.
Vispa först äggvitorna och ättikan till ett ordentligt skum. Vispa sedan i sockret, lite i taget tills smeten blir så fast att man kan vända bunken upp och ner utan att smeten rinner ur. Spritsa eller smeta ut marängen på plåt med bakplåtspapper.
Oftast brukar jag göra stora marängbottnar till Pavlovas. Det blir JÄTTE goda!
Det här måtten brukar jag använda:
3 äggvitor
3 dl socker
Ett ett stänk ättika eller citronsaft
Värm ugnen till 150 grader. När du ställer i marängerna sänk värmen till 100 grader. Grädda ca 2 timmar.
Vispa först äggvitorna och ättikan till ett ordentligt skum. Vispa sedan i sockret, lite i taget tills smeten blir så fast att man kan vända bunken upp och ner utan att smeten rinner ur. Spritsa eller smeta ut marängen på plåt med bakplåtspapper.
Oftast brukar jag göra stora marängbottnar till Pavlovas. Det blir JÄTTE goda!
Dessahar jag pyntat till me lite karamellfärg i smeten och strössel.
Kommentarer
Trackback