Vitlöksbröd på grillen

Här kommer ett bra recept på vitlöksbröd man kan lägga på grillen.

Ingredienser:

1 Baguette
100 g smör eller vitlökssmör
ca 4 vitlöksklyftor
1 bit mozarella ost
5 msk olivolja
salt
peppar
timjan
Blanda 1 vitlöksklyfta med salt, salt peppar, timjan och olivoljan. Gör sedan ett vitlökssmör på resten av vitlöken och smöret. Torka av och skär mozzarella osten i tunna skivor.
Skär skåror i baguetten.
Bre vitlökssmör i skårorna. Pensla Baguetten med oljan, både i skårorna och på baguetten. Lågg en mozzarella bit i varje skåra.
Lägg vitlöksbrödet i två lager folie och grilla ca 5-10 min. Ta bort från grillen när osten smält.
Innan det grillats.
ca 5 min på grillen.
Klart!
                                                                                                                                                          

Frukosttips!

I den här värmen är det nog ingen som vill sätta igång ugnen och hålla på med brödbak. För mig är goda frukostar viktigt. Jag sätter ett högt värde på gott frukostbröd.
I morse hade jag inget frukostbröd hemma. Men jag kom ihåg att jag sett en skylt utanför köttskolan (på smedjeatan) där det står "proffsigt hembakat bröd" , så jag pallrade mig, dit och köpte visserligen bara vanliga hederliga tekakor. Men de var väldigt goda. Så jag får rekomedera att kika in på köttskolan för lite hembakat bröd.



                                                                                                                                                          

Köttfärsrullar på filodeg

Idag har jag komponerat ihop något eget. Jag köpte filodeg för några dagar sedan, utan att veta vad det är för något. Jag letade efter lite recept på nätet men hitta inget som föll mig i smaken, så jag körde lite på känsla och gjorde en köttfärsröra.

Ingredienser:

1 paket filodeg
500  köttfärs
1 lök
ca 4 vitlöksklyftor
3 rivna morötter
salt
peppar
kalvfond
worcestershire sauce
sweet chili sauce
riven ost
olivolja till pensling

Värm ugnen på 200 grader
Stek köttfärs, lök, vitlök och morötter, krydda och ha i lite aav såserna i köttfärsröran. Smaka av under tiden så du vet att du får en god köttfärsröra.

Lägg 3 filodegark på varandra och klipp den till fyra lika stora delar. Lägg på ost och köttfärsröran vik/rulla ihop till en rulle, pensla på olivolja och vänd skarven på rullen nedåt.
Grädda i ca 15 minuter
Servera med tex potatis, ris, bulgur och lite sallad





Vi åt färskpotatis med vitlkssmör till.

De kanske inte ser så jättegoda ut men det var dom. Filodegen blir väldigt frasig och det blir en lite annorlunda köttfärsrätt. Imorrn ska jag testa göra en med räkfyllning.
                                                                                                                                                          

Min födelsedag!

Idag fyller jag 28 år. Jag har firat hemma, men innan jag skriver om det vill jag skriva lite om midsommar.

Som jag skrev i tidigare inlägg så var jag och Rikard utanför Flen och firade midsommar. Elin hade planerat allt. Vi hade JÄTTE skoj och jag vill tacka Elin för hon tagit sig tid och planerat allt och fixat så goda tårtor. Hon har dessutom lovat att hon ska skriva om tårtorna i veckan, så det är nåt jag tycker alla ska hålla utkik efter. Och så vill jag tacka Petra för att vi får fira midsommar på hennes familjs sommarställe.

Jag hade inte tänkt göra så stor sak av min födelsedag i år, men de var många som ville fira så det blev ändring på det. Jag bjöd på min vinnar-cupcake såklart, men också en del annat som jag inte bakat förr. Och om jag ska vara het ärlig är jag inte riktigt nöjd med allt så det kommer inte komma några recept i samband med det här.









Botten våningen är glutenfritt fika som jag inte bakat själv.
Mitten våningen är mini slagsta glass muffins.
Toppen våningen är choklad & kokoskaka.

Pavlova.



Det här wienerbröden blev bra. De var lätta att göra. Klicka här så kommer du till receptet.



Det här är en citronmuffin som blev ätbar, men jag är inte tillräcklig nöjd med den att jag kan stå för den och lägga ut receptet. Jag misstänker nämligen att det var något feltryck i receptboken. Men jag ska pröva mg fram och se om jag kan få fram en bättre. Den stora muffinsen fick Elin på midsommar.



Jag fick massor av fina presenter.  Jag tog en bild på allt som har med mat att göra. Av Rikard fick jag en Champagne & tapas provning som jag kommer skriva om senare.



Tack Rikard, Mamma, Pappa, Kenneth, Katarina, Rasmus, Malin, Robert , Alice, Jessie och Per för presenter och trevligt sällskap på min födelsedag.

Photobox - 100 foton gratis
                                                                                                                                                          

Midsommar!

För andra året i rad kommer jag och Rikard fira midsommar utanför Flen.
Elin står för allt planerande av midsommar, upplägget, mat och lekar.  Ett vinnande koncept som hon kopierat från sina föräldrar.
Midsommarfirandet börjar med champagne frukost på flottbåt. Fortsätter sedan med med lunch bestående av silltårta (hoppas kunna få receptet på den sedan, riktigt god) men även sill och färskpotatis. Sedan kransbindning, lekar. Och på kvällen blir det grillat till kvällsmat och lite bastubad.
Elin har som sagt fixat allt! Det enda jag har varit tvungen att fundera över är vad jag och Rikard ska grilla. Vi har bestämt oss för korv. Tråkigt och enkelt kan man tycka, men icke! Korv är underskattat! Man måste se till att ha det rätta korvarna! och de rätta tllbehören :)



Jag vill tacka Elin på förhand för ett midsommarfirande toppklass!










                                                                                                                                                          

VINNARE!!!

Idag kan man se bild på en nöjd Linnea i Eskilstunakurirens Evelina! Det var nämligen så att jag att jag kammade hem 1:a pris i deras Cupcaketävling med den här:

Slagstaglasscupcake med whipped cream cheese frosting!





De var sjuuuuuuuukt goda! Så testa baka dessa någon regnig sommardag!

Jag tror inte man kan läsa artikeln om cupcaketävlingen och mig på nätet. Så om man inte får Evelina hem i brevlådan kan man hämta den gratis på dessa ställen i Eskilstuna:


Eskilstuna-Kurirens Kundtjänst

Skönhet/Friskvård
Hälsostudion
Friskis&Svettis
Solfuxen
Solcity
Forever
Carino SPA

Hårvård
Hårdesign
Frisörsalong Amino
Hårstudion
Frida Klippotek
Salong Mitt i Stan

Butiker
Sisters
Coop Konsum, Torshälla
Söders Delikatesser

Caféer/Restauranger
Café Kaka
Café Sylvia
Waynes Coffé
Café Kaka i Rothoffsparken
Slagstaglass

Offentliga platser
Busstation
Kvinnohälsan
Studentkåren
Café Kungsörsbagaren, Skogsängen
                                                                                                                                                          

Slagstaglasscupcake med whipped cream cheese frosting!

Här kommer receptet som gjorde att jag kammmade hem 1:a pris i Evelinas Cupcaketävling!

Muffinssmet
:

100 g smör
2 ägg
1 ½ dl socker
1 tsk vaniljsocker
2½ dl mjöl
1 tsk bakpulver
250g Slagstaglass (mjukglassen)

Whipped cream frosting:

100 g philadelphiaost
1 dl florsocker
3 dl grädde


Sätt igång ugnen på 200 grader
Häll socker, vaniljsocker och smör i en bunke och vispa det fluffigt.
Tillsätt ett ägg i taget och vispa/mixa några minuter i taget efter varje ägg
Blanda mjöl och bakpulver i en skål och sikta ner blandningen i smör och äggblandningen.
Mixa ihop allt, eller vänd ner mjölet tills det är blandat och en slät smet.
Rör ner glassen tills den smält och du har en bra smet.
I med smeten i muffinsformar
Grädda i 15-20 minuter

Vispa Philadelphian med florsockret slätt med elvisp. Tillsätt grädde, lite i taget och vispa till en fast fluffig frosting.
Spritsa på avsvalnade muffins och dekorera md tex med jordgubbe



                                                                                                                                                          

Chevré & rabarber toast

Jag hittade det här receptet i Eskilstuna kurirens Evelina för några veckor sedan. Jag har inte hunnit prova receptet föränns idag!



I Evelina heter rätten Chevré chaud med rabarber och rosmarin. 

4 portioner

100 g rabarber
½ dl socker
2 dl vatte
100 g chevré
4 skivor vitt bröd
4 rosmarinkvistar
1msk flytande honung
1 tsk rosépeppar
2 msk grovhackade rostade mandlar
machésallad

Sätt igång ugnen på 175 grader
Skiva rabarbern. Koka upp socker och vatten tills sockret löst sig. Lägg i rabarbern och låt koka i max 5 min. Ta upp och låt svalna. Rosta eller grilla brödskvorna lätt. Skiva och lägg på chevrén, rabarena och rosmarin på toasten. Ringla över honung och strö över rosépeppar och den hackade mandeln. Gratinera ca 10-15 minuter.
Lägg upp fint (inte min starka sida) på assiett med machésallad.

Det var en annorlunda och god "toast". Perfekt som förrätt!
Jag följde inte receptet helt då jag inte hade allting hemma. Så det blev Skogaholm limpa i stället för vitt bröd. Jag hade heller inget rosépeppar. Och så var jag lat så jag rostade inte mandlarna. Men det blev gott ändå :)

Nästa gång jag lagar till den här toasten kommer jag att använda ett gott surdegsbröd (skuret tjocka skivor) och ha lite extra rabarer.



                                                                                                                                                          

Jag testar Rysk yoghurt



Jag fick ännu en gång chansen att testa en ny produkt!
Denna gång Lindahls Rysk yoghurt.



Med den här Rysk yoghurten har jag gjort 1 kall sås med den som bas. Och jag åt den även som den är till fruktsallad. Väldigt gott.!



Det är en lagom syrlig naturell yoghurt. Jag gillar den :) och kommer köpa den igen. Jag kan inte jämföra den med Lindahls andra produkter då jag inte användt mig av dem tidigare.
                                                                                                                                                          

Rostad färsklöksdipp!

Gillar du lök, så är det här dippen för dig!
Gott till kött.

400 g knipplök
4 vitlöksklyftor
Philadelphia ost, några matskedar
Rysk yogurt, några matskedar
Honung
Olivolja
Salt
Pepppar
Timjan

Sätt ugnen på 200 grader.
Skär upp lök och vitlök i grova bitar. Lägg de i en form, ringla över olja, in i ugnen i ca 10 min. Ringla sedan över honug och baka i ugn ca 5 minuter till, eller tills löken blivit mjuk.
Mixa ihop löken och vitlöken till en slät puré. Tillsätt sedan kryddorna och så philadelphian och yougurten efter smak.
Smaka av, känn efter hur du vill att din lökdipp ska smaka! Nästa gång kommer jag utesluta yougurten och bara ha philalephia i stället. Men det är smaksak! :)



Orginalreceptet hitta jag på ICA. Men jag har lagt till och tagit bort en del ingredienser.
                                                                                                                                                          

Dublinresan!

Jag och Rikard startade upp vår sommarsemester med 5 dagar i Dublin. En väldigt bra start då vi båda trivdes väldigt bra i staden från första stund. De första två dagarna var vädret rätt dåligt, det regnade och var kallt, men det finns så många trevliga pubar att ta skydd på så det gjorde inte så mycket.

Vi började självklart resan med en Irish coffee (till mig) och en Guinness (till Rikard)






Vi träffade upp min kompis Becky från England med syster och pojkvänner. Så tillsammans med dem gjorde vi Dublin osäkert!  ;)
De kom på eftermiddagen så första dagen blev det att vi strosade runt i staden och gick på lite pubar. Jag tänkte jag skulle ta ett kort på varje pub vi besökte men det glömdes bort redan första dagen.

Lägg märke till vår signerade 20-lapp




Första inplanerade turistattrakion blev Guinness Storehouse.



Man fick 1 pint Guinness när man är klar med rundvandringen . Jag orkade bara dricka halva min pint och de andra, Beck, Kate och Scott drack heller inte upp så Rikard och Steve offrade sig och drack upp våra Guinness. Bra jobbat! Ett glas = en måltid (det känns i alla fall så)


Kilmainham Gaol är ett fänglse som var i bruk mellan 1796-1924. Där satt män, kvinnor och barn fängslade. Den yngsta fången som suttit på Kilmainham var en 5 årig pojke.




Jag och Rikard besökte Jameson distillery. Det var en av mina favoritsaker på resan. Det hade en guidad rundtur i det 8 stegen att tillverka Jameson Whiskey.





I tunnorna ligger olika lagard whiskey. Tunnan längst ner till vänster är den traditionella Jameson whiskey som jag och de flesta andra köper. Det två tunnorna på övre raden är lagrad Jameson, till vänster 12 år lagrad och till höger 18 år lagrad Jameson.

Det var whiskeyprovning för 8 volontärer i slutet av den guidade turen. Jag anmälde mig självklart som volontär.




Vi smakade på Jameson (såklart), Johnnie Walker black label och Jack Daniels. Jag tycker mycket om Jameson men tyckte även att Johnnie Walker var god, skotsk whiskey har gennerellt en rökigare smak (fick jag lära mig). Jack Daniels smakade s*** jämfört med de andra två. Mitt tips = blanda Jack med cola.

Jag är en otroligt omtänksam och god flickvän så jag sparade givetvis hälften av min provsmakningswhiskey till Rikard!




Vi gick också på Dublin Castle. Först tänkte vi strunta i det, men jag är glad vi inte gjorde det. Det var mycket intressant. Det var min andra favorit på resan.








Vi besökte också Irlands äldsta pub. Den är äldre än Sverige!




Den har ju samlat på sig en del prylar och inredning genom åren.
Det som var så kul var att en pub kan se väldigt liten ut från utsidan och även när man går in i puben, men sedan sträcker det oftast ut sig över flera rum med flera barer och ibland flera våningar.

Dublin är från och med nu min favoritstad. Den är inte specielllt stor, vi gick överallt vi skulle. Det finns massor av roligt att göra, folk är JÄTTE trevliga och hjälpsamma och man behöver aldrig gå törstig!!! :)

Irländsk cider, mycket god!

Christchurch!









Jag åt en Irländsk rätt. Guinness steak pie!



Det var gott men det sakade inte Guinness. Det var som biff stroganoff med en fralla på toppen. Det där kan jag laga bättre!
Sen testa jag också den här efterrätten som jag inte vet om den är irländsk.

Profiterolles!


Det var brödbullar fyllda med vaniljkräm doppade i mörk choklad. Väldigt goda men mäktiga. Det här ska jag med ge mig på att baka nån gång i framtiden!

Det var den resan! Den får jag leva på ett tag för nu blir det att stanna i Sverige resten av året :(













                                                                                                                                                          

Tillbaka på svensk mark!

Nu är det inte slut på semestern men det är slut på allt Guinness och Irish coffee drickande i Dublin! Jag ska skriva lite mera om Dublin senare i veckan. Jag har även blivit inspirerad och känt mig lite utmanad att ge på En Guinness pie, jag tror nämligen jag kan laga en godare paj än den jag åt i Dublin, men det kommer senare.

Jag fyller 28 år snart och jag har redan fått ett födelsedagskort och en födelsedagspresent :) Kortet fick jag av min kompis Becky som vi hängde med i Dublin.
Och det här Cupcake-fatet (tror jag man kan kalla det)



fick jag av Hanna. Några av hennes recept finns här på bloggen.
Jag hade inte tänkt fira min födelsedag i år, men det verkar som jag får tänka om, jag måste bara fylla det där fatet med cupcakes :)

Jag bjöd Hanna på en Irish i en av mina nya Irish coffe glas jag köpte i Dublin!



                                                                                                                                                          

Miss Cupcake!

Tack Alla som röstat på Miss Rock´n Roll cupcake!


                                                                                                                                                          

Dublin!

Idag bär det av till Dublin! Jag har sett fram emot den här resan länge. Fem dagar ska ska jag och Rikard vara borta. Imorgon kommer också min kompis Becky Davies från England med pojkvän och syster + pojkvän och möter upp. Vi blir ett stort gäng i några dagar.
Inplanerade sevärdheter är bla Guiness Storehouse, Jameson distillery och Kilmainham gaol. Sen givetvis shopping och pub-rundande i Temple bar!!! :)



Nu kommer jag ha fullt upp i några dagar så jag kan inte garantera uppdateringar varje dag. Men nåt ska det väl bli, lite bilder åtminstone :)

Om du missat röösta på Miss Rock´n Roll i Miss Cupcake 2011, så kan du göra det här. Tävlingen pågår tills den 15 juni.












Beställ kondomer diskret med sms
                                                                                                                                                          

Rock muffin till Rock brud!

Tia fick äran att äta upp Miss Rock´n Roll cupcake! Hon är rock brud så jag tyckte det var en "perfect match"
Om du inte röstat på Miss Rock´n Roll kan du göra det här!





Beställ kondomer diskret med sms
                                                                                                                                                          

Långpannebröd!

Nu har det bakats bröd igen. Även den här gången valde ett recept som inte tar så lång tid.
Det blev gott och jag kommer frysa in det här brödet och ha till frukost mackor. Det är alltid godare och lite lyxigare med hembakat!

Långpannebröd:

50 g jäst
5 dl mjölk
2 msk honung
1 msk salt
1 dl linfrö
5 dl rågsikt
7 dl vetemjöl

Smula jästen i en bunke. Värm mjölken till fingervarmt. Häll i hälften av mjölken i jästen och rör om tills det löst sig.
Tillsätt resten av mjölken, honung och alla torra ingredienser. Arbeta till smidig deg tills den släpper från skålens kanter. Jag anväder bakkrokarna på min elvisp när "arbetar" deg. Låt degen jäsa under bakduk i 40 minuter.
Lägg bakplåtspapper i en plåt och tryck ut degen i den. Låt jäsa 30 minuter till.
Grädda brödet i nedre delen av ugnen i 15 min på 225 grader










Grönt te för 1 kr!
                                                                                                                                                          

Miss Rock´n Roll cupcake!

Dr Oetker har en tävling där man kan vinna en resa värd 30.000 kr. Jag har deltagit med min Rock´n Roll muffin.

Miss Rock´n Roll cupcake!!!



Det är min Caramelcookie muffin garnerad med svart (den svarta blev grå men ser vit ut på bilden) och blå färg hushållsfärg, lite kolaknäck, lakritsrem och körsbär!
Det bästa är inte att den är så j***a  Rock´n Rollig och snygg utan att den är sjuuuuuuukt god också :)

Gå in här och rösta på Miss Rock´n Roll :)

                                                                                                                                                          

Caramelcookie muffin!

Det här är en en krämig och god chokladmuffin med kolasås MUMS!

Ingerdienser:


100 g smör
2 ägg
2 dl strösocker
½ msk vaniljsocker
1 krm salt
2 dl vetemjöl
½ dl kakao
½ tsk bakpulver

Fyllning:

1 dl vispgrädde
1 dl strösocker
1 dl sirap
½ tsk malen ingefära
hackade sötandlar

Ugn 200 grader

Börja med fyllningen. Blanda vispgrädde, sirap och socker i en kastrull och koka upp. Låt koka häftigt i ca 10 minuter. Låt svalna Rör ner ingefäran. Ställ åt sidan.
Smält smöret. Vispa ihop ägg, socker och vaniljsocker pösigt. Tillsätt matfett, salt och mjöle blandat med kakao och bakpulver. Rör allt till en smet.
Häll i smeten i muffinsformar och grädda i mitten av ugn ca 7 min. Ta sedan ut plåten och gröpa ur en grop i mitten av muffinarna. Fyll gropen med kolafyllningen och strö lite hackad mandel på. In med plåten i ugnen igen och grädda i ca 5 minuter till. KLART





Gratisbio.se
                                                                                                                                                          

Mera muffins!

Idag har jag hunnit med mycket. Det är ännu en cupcaketävling på gång så i morse (innan det blev för varmt) satte jag igång att baka den här smaksiga muffinsen.

Caramelcookie muffin/cupcake!





Den stora muffinsen ska dekoreras imorgon. Det blir Rock tema. Det små gav jag bort till jobbarkompisarna! Det är en chokladmuffin med kolasåsyllning och mandel!

Medan jag låg på en solstol hos mamma & pappa med en tallrik vattenmelon på magen, så fundera jag vad det ska bli till middag. Man orkar inte stå och laga mat i den här värmen.





Så pastasallad fick det bli. Jag är inte överförtjust i sallad. Jag tycker det är rätt tråkigt med salllad. Det skulle aldrig falla mig in att beställa en sallad när jag är på ute och äter. Men mina egna pastasallader tycker jag om. I dem lägger jag bara sånt jag tycker är gott. I den här ingår bara ingredienser från mitt kylskåp eller från min odling på "ballen" (balkongen).

Marinerad kyckling
Bacon
Halloumi
Mozzrella
Krutonger, hemmarostade
Körsbärstomat
Rödlök
Gräslök
Sallad
Pastaskruvar
Fransk derssig mix

Jag tycker pastasallad är godast när pastan fortfarande är lite ljummen. Dagen efter när makaronerna är kalla och allt kletat ihop sig är det inte lika gott. Någon som har nåt tips mot de?

Jag har fortfarande några Slagsta glass muffins kvar från igår så det blev efterrätt idag!





Slagsta glass muffin med Slagsta glass och jordgubbar!

Hoppas alla haft en bra dag. Två dagar kvar till helg, vilket betyder Dublin för min del!
I morgon bitti blir det mera brödbak :)  BYE BYE
                                                                                                                                                          

Tävlingsbidrag!

Jag gillar att tävla! Eskilstuna kurirens fredagsbilaga Evelina har en cupcakes tävling som jag idag har skickat in mitt bidrag till.

Slagsta glass cupcakes med whipped cream cheese frosting!





Det är receptet på glass muffins som jag använde ännu en gång. Men givetvis med slagsta glass. Det blev en väldigt safting vaniljmuffin med jordgubbe och en gräddig creamcheese frosting!
Vi får se om den går hem hos juryn på Evelina.
                                                                                                                                                          

Pappas "väldigt goda" sill!

Pappa gav mig lite av sin "väldigt goda" sill. Fast ursprungligen kommer nog receptet från pappas kompis Jocke. Men här får den heta Pappas "väldigt goda" sill!

2 Burkar matjessill
1 stor röd lök
1 dl socker
2 msk 6 % ättika
Dill ( rätt så mycket)
1 dl matolja
4 msk tomatpure

Blanda samman allt och låt stå en dag.

                                                                                                                                                          

Frukostbröd!

Det här brödet jäser i kylen över natten. Bara att grädda när man vaknar!

Ingredienser:


25 g jäst
5 dl kallt vatten
1 msk honung
1 tsk salt
½ dl vetekli
7 dl vetemjöl

Gör så här:
  • Rör ut jästen med lite av det kalla vattnet i en bunke. Tillsätt resten av vattnet, honung, salt, vetekli och nästan allt vetemjöl, spara lite till utbakningen. Degen ska vara lite lös.
  • Arbeta ihop degen och forma den till en avlång limpa. Skär den sedan i 8 bitar och lägg över på en plåt med bakplåtspapper.Pensla med vatten och strö på vallmofrö. Täck över med plastfolie och låt dem jäsa i kylen över natten, ca 8 timmar.
Nästa morgon:
  • Sätt ugnen på 225°. Sätt in plåten i mitten av ugnen och grädda bröden ca 15 min.
KLART!!

                                                                                                                                                          

Brödbak!

Tänkte jag skulle ge mig på brödbak på en gång. Jag hittade ett recept i Allt om mat spm jag tyckte varkade bra. 
I det här receptet man gör degen kvällen innan man ska äta brödet, så jäser de kylen över natten och sedan när man vaknar är det bara att grädda. Så har man färskt frukostbröd.





 Det kändes lyxigt att ha hembakata varmt bröd till frukost!



Jag gjorde en bacon ,ägg och ost fralla till Rikard och pappa. Det var uppskattat.

De var väldigt smidiga att förbereda. Receptet lägger jag ut senare idag.
Ha en trevlig natonaldag!
                                                                                                                                                          

Squashed frog

Den här färgglada shoten fick jag blanda mycket när jag jobbade på pub i Australien.

Midori
Ägglikör
Baileys
grenadine

Fyll två tredjedelar av glaset med midori. Droppa ner en "klutt" ägglikör. Häll försiktigt över baileys. Baileys ska ligga som ett lager ovanpå midorin. Häll sedan försiktigt i lite grenadine. KLART! :)



Den högra shoten blev perfekt. På den vänstra var jag lite tung på handen när det kom till Baileys.

                                                                                                                                                          

Mer dryck!

Jag får lov att fortsätta drinktipsa. Det har varit många som vart intreserade av mina drinkinlägg! Så för att bibehålla veckans positiva trend kommer här ännu ett par drinktips!

Det första är faktist min kompis Jessica som vill tipsa om ett gott lättdrucket rödvin.



Rosemount Shiraz Cabernet
Australienskt vin, fruktig smak med inslag av svarta vinbär, björnbär, vanilj, och lakrits.


Jag hade lite party hemma med några vänner i helgen. Jag bjöd min vän Ammi på en färgglad shot. Shots behöver inte vara  äckliga och starka att man vill kräkas efter man svept.



Squashed frog!

Planen för nästa vecka är inte fullspäckad ännu men ett brödbak är inplanerat. Det missade jag under min bak-tema-vecka, och det känns också som det är något jag behöver öva på.
 Jag var väldigt ivrig att komma hem med min capricciosa, extra ost + kebabkött igår vilket resulterade ca 4 timmar på akuten och stukad fotled. Så med all min nyfunna lediga tid ska jag försöka få till en intressant vecka här på bloggen!
                                                                                                                                                          

Baileys ice coffee!

En varm sommardag som denna kan det va gott med något svalkande. Testa den här i stället för en kopp kaffe!
Går självklart att utesluta Baileys för alkoholfri variant :)

De här måtten använde jag för ett stort glas kaffedrink.

1½ dl kallt starkt kaffe
1 dl mjölk
½ dl grädde
6 cl Baileys
Vaniljglass
Is

Fyll först glas med is. Häll sedan i mjölk och grädde, blanda runt. Fyll på med kaffe och sist Baileys. Blanda runt igen och toppa sedan med vaniljglass!


                                                                                                                                                          

Grilla vilt!

Jag kan inte få nog av sommaren, värmen och allt grillande. Jag har redan haft två grillkvällar den här veckan som jag vill berätta lite om och tipsa om lite grejjer jag tycker är bra och gott till grillkvällar!

Jag och Rikard var i osndags hos Rikards kompis Micke i Västerås och grillade. Micke är jägare så han stod för köttet. Älg och kronhjort grillades tillsammans med färskpotatis och lök i foliepaket.





Färspotatis på grillen är riktigt gott. Jag brukar lägga kokt färskpotatis, lök och vitlökssmör i folie. Det vill jag verkligen rekomendera.
Vi hade inget annat till köttet förutom potatis och lök. Men det gjorde inget då köttet var så gott. Däremot hade vi en BBQ sås som var riktigt fin ;)
Jag har svårt att välja men jag tror jag gillade älgen bäst. Jag vill rekomendera att testa grilla vilt i sommar för er som inte ätit det förr.
Och jag vill rekomendera den här BBQ såsen. Den ger nog lite sting till revbensspjäll.



Igår var jag och Rikard hos kusin Malin och Robban och grillade Jack Daniels burgers, eller djävulska burgare som Robban gärna vill att jag ska kalla dom. Det är så djävulskt goda!
Robban var grillmästare och han använde sig av en Weber där han köpt till ett grillgaller som gör att man kan stapla upp kolen på sidora i grillen och sedan grilla i mitten. När det sedan droppar ner tex marinad eller fett så flammar kolen inte upp och bränner maten. På med locket och så grillar det maten perfekt. Han hade också rökspån som man lägger på kolen för en rökigare smak. (Det finns flera smakvariater såg jag på nätet)







Helt perfekta Jack Daniels burgers.

Kusin Malin hade bakat hamburgare bröd. Det var goda, mycket bättre än mina.
Om man har möjlighet på sommaren tycker jag man ska passa på att grilla hamburgare, det är mycket godare än steka i panna. Och har man hembakta bröd till blir det en helt ny smakupplevelse!



                                                                                                                                                          

Kusin Malin special!

Jag var hemma hos kusin Malin idag och hon bjöd på den här goda drinken!



Man gör en sorbet som man sedan blandar drinken på. Perfekt att göra nu så har man klart i frysen till varma sommardagar!

Drinksorbet

1 liter vodka
1 burk kokosmjölk (ej light)
2 tetror koncentrerad tropisk juice

Blanda ihop och in i frysen. 

När det är drinkdags ha i 1 tredjedel av drinksorbet och 2 tredjedelar sprite så får du en sådan här trevlig drink. Sommaren godaste!

                                                                                                                                                          

Friterade lökringar!

Ingredienser:

1-2 stora gula lökar
1 ½ dl mjöl
1 äggula
1 tsk bakpulver
1 ½ dl mjölk
2 tsk olja, tex majsolja
salt
olja att fritera i, antingen frityrolja eller annan neutral olja. Jag använde majsolja.

Skala och skiva löken i ringar (jag föredrar lite tjockare ringar). Lägg ringarna i kallt vatten i ca 30 minuter.

Blanda mjöl och bakpulver, vispa äggulan med mjölken och 2 tsk olja. Blanda i mjölblandingen lite i taget tils det blir en tjock smet. Låt den vila i ca 30 min.

När du tar upp löken ur vattnet så låt den rinna av på papper.
Doppa ner ringarna i smeten och fritera.  Jag tyckte det var godast om man lät smeten rinna av lite så det inte var överflödigt med smet man friterade

                                                                                                                                                          

Jack Daniels burgare!

Igår var jag tisdagsvärd. Jag gav mig på en gammal klassiker fast med nya tillbehör.
Jack Daniels burgare med lökringar!



Jag hade även bakat hamburgarebröd. Det var ok. Jag hade själv föredragit ett fluffigare bröd än de som jag bakat.

Lökringarna var väl det jag var mest "exited" över. Jag har aldrig gjor lökringar förut. Fritera utan fritös?! Det gick fiiiiint! Dom blev bra, jättegoda! Och Jack Daniels burgarna är ju som sagt en gammal klassiker, ett trumfkort att dra fram när allt går åt h***** ;) eller har brist på fantasi.