Hej igen!

Jag har inte riktigt kommit igång med bloggandet efter påsken. Jag har missat att skriva in två tisdagsmiddagar också men inte haft tid helt enkelt. Här kommer en kortis om det senaste i matväg för min del..

V. 16 var det jag som hade tisdagsmiddag. Jag bjöd på spagetti med olivolja, vitlök, chili. Med lite olika tillbehör. Jag hade stekt svamp, kräftstjärtar, lufttorkad skinka och salami till. Man fick välja vad man ville blanda i sin spagetti.



V. 17 var det Elin som var värd. Hon bjöd på ungbakad lax toppad med smaksatt creme fraise och sparris & parmesan paj. Väldigt gott.






Idag är Valborgsmässoafton. Jag ska inte laga någon speciel mat ikväll. Det blir nog ungsbakad lax till middag.
Förra året skrev jag lite om Valborgstraditionen. Det kan man läsa om här om så önskas. Trevlig Valborg !
                                                                                                                                                          

Spagetti med olivolja, vitlök, chili & räkor

Nu är jag efter påskledigheten tillbaka och bloggar.
Dagens middag är en snabblagad pastarätt. Jag hade räkor över från igår så det åkte med och blev väldigt bra, en aning hett. Här vill jag passa på att poängtera hur viktigt det är att man läser igenom receptet ordentligt innan man börjar laga maten. Jag läste nämligen fel i receptet och hade 3 msk chilliflakes i stället för 1 msk. Det goda vinet jag tänkt dricka till pastan blev utbytt mot mjölk.

Ingredienser:
4 portioner

spaghetti till 4 portioner
1 msk torkade chiliflakes
4 st vitlöksklyftor
½ dl olivolja
2 msk finhackad persilja eller basilika
Salt och svartpeppar
parmesanost om så önskas ;) (jag hade ingen den här gången, de blev gott ändå)

Koka pastan enligt paketet.
Hetta upp en stekpanna på mediumhög värme, fräs vitlök och chili i olivolja, blanda ned den kokta pastan.
Krydda med salt och peppar, ha persilja och riven parmesanost. Lägg i skalade räkor.



                                                                                                                                                          

Påsken 2012

I år blir det inte mycket lagande av påskmat eller bakande av påskgodis! Jag har besök från England. Om man vil ha några tips på påskgodis från den här bloggen kommer några länkr från förraårets påskgodis nedan!

Om påsken
Påskbiskvier
Cointreauägg
Vita marsipanägg (min favorit)

Glad Påsk

                                                                                                                                                          

Å-bryggan!

Jag var på Å-bryggan i helgen. Det är jättemysigt att sitta där på sommaren, men även nu innan värmen kommer finns det en liten del inomhus där man kan sitta och äta. Det var flera år sedan jag åt något där och kommer faktist inte ihåg om det var bra då.
Dom har en rätt där man grillar sitt kött på en lavasten, man väljer sedan vilken sås och potatis man vill ha, man får även sallad och grillgrönsaker till. Det fanns även några andra rätter och lättare tilltugg på menyn. Jag och Jessie valde att grilla kött på lavasten. Först tänkte jag att det skulle vara lite bökigt att hålla på attt grilla vid bordet, men det var det inte, och det var hur gott som helst.



Jag åt hjortfilé med smörslungad potatis och aioli.



Jessie åt oxfilé med smörslungad potatis, bearnaise sås och halloumi.