Tisdagsmiddag v.48

Parmakyckling med röd pesto och svamprisotto! Hur låter det? Väldigt gott tyckte i alla fall jag när jag läste på vår gruppsida på facebook att det var Jesies middagsmat den här veckan. Receptet hade hon fått från sin mamma, ett säkert kort med andra ord. Jessies mamma lagar JÄTTE god mat. Jag fick också smaka hennes hemagjorda glögg (mammans alltså).



Det var väldigt gott.
Svamprisotto är en favorit!
Recept kommer

                                                                                                                                                          

Saffransbullar!

Igår bakade jag saffrasbullar. Jag tycker lussekatter kan bli så torra så jag brukar göra bullar istället med mandekmassa-fyllning. Jag hitta ett recept i "Allt om mat"på saffransbullar, på ett lite annorlunda sätt än jag brukar göra. Så jag bakade båda varianterna i år. Kul att pröva något nytt.

Ingredienser:

ca 40 bullar

2 paket saffran (á ½ g)
50 g jäst
1 ½ dl socker
200 g smör
5 dl röd mjölk
½ tsk sallt
ca 14 dl vetemjöl (840 g)
1 ägg till pensling

Fyllning:
2 dl russin
½ dl glögg
200 g mandelmassa

Smula jästen i en bunke. Smält smöret, häll mjölk i de smälta smöret, värm till 37 grader (fingervarmt). Häll lite av mjölk och smör blandningen över jästen och rör om tills den lösts upp. Tillsätt resten av degvätskan, saffran, socker och salt. Jag brukar använda mig av degkrokarna på elvispen när jag ska arbeta in de torra ingredinserna. Ha i mjölet litegrann i taget. Arbeta ihop till en smidig deg. Låt jäsa i 40 min.
Gör fyllning:
Blanda russin och glögg, låt stå i ca 30 min. Riv mandelmassan och blanda med smör. Låt russinen rinna av och blanda med mandelamassan.
När degen jäst klart. Forma 40 bulllar av degen. Placera i formar på plåt och gör ett hål i mitten. Klicka i fyllningen i hålet. Låt bullarna jäsa 20 minuter till. Pensla dem sedan med uppvispat ägg. Grädda 10 min på 250 grader.


God variant på saffransbullar!


Det här bullarna gör jag på vanligt sätt som när man bakar kanelbullar. De är fyllda med smör, mandelmassa  och socker. Penslade med ägg och mandelflarn på toppen.

 


                                                                                                                                                          

Jessies chokladdröm!

God mjölkchokladtårta! Behöver väl inte säga mer ;)

Ingredienser:

10-12 port

Tid: 40 min + 4 tim i kyl.

 

Botten: 300 g mandelmassa

2 ägg

 

Fyllning: 200 g mjölkchoklad

250 g hackad mörk choklad

175 g smör

2 dl socker

5 ägg

1 dl vispgrädde

 

Garnering: 100 g vit choklad

 

1. Riv mandelmassan, rör i lätt uppvispade ägg. Häll det i en smord och brödad form med löstagbar kant, ca 26 cm i diam. Grädde i nedre delen av ugnen i 175 g, 20 min. Låt kallna!

 

2. Smält chokladen till fyllningen. Vispa smör och socker poröst, vispa i äggen, ett i taget. Vispa i choklad och grädde. Häll det över bottnen i formen, bred ut. Låt stå i kyl några timmar. Skär i bitar och lägg upp på fat.

 

3. Värm den vita chokladen på låg effekt i mikro 30 sek i taget tills den kjuknat. Hyvla med osthyvel. Garnera med den samt bär och mynta.

 

Jessie bad mig ta bort det här kortet på hennes chokladdröm. Det är en väldigt dålig bild på hennes efterrätt. I verkligheten såg inte chokladdrömmen ut som en magsjuks hunds avföring. Av någon anledning blir mina bilder på mat lite gulbrunaktiga om det är dämpad belysning.

 

 

                                                                                                                                                          

Rotfruktsgratäng med chevré!

Jessicas mumsiga rotfruktsgratäng. Ett gott tillbehör om man vill göra något annorlunda än den vanliga potatisgratängen.

Ingredienser:

4 port.

500 g potatis, ca 4 st

200 g morötter, ca 2 st

150 g palsternacka, ca 2 st

100 rotselleri el kålrot

1/2 purjolök

1 1/2 tsk salt

1/2 tsk svartpeppar

1 tsk timjan

2 dl vispgrädde

2 de mjölk

1 msk vetemjöl

100 g chevreost

 

Skala och skiva potatisen tunt. Skala och skiva rotfrukterna. Koka morötter, palsternacka och rotselleri i saltat vatten i 5 min. Tillsätt potatisen och koka ytterliigare i 5 min. Låt rinna av ordentligt.

 

Gör ett snitt med en vass kniv längs purjon. Spola den ren medan du bläddrar bland bladen under rinnande kallt vatten. Skiva purjon.

 

Blanda potatis, rotfrukter och purjolök.

 

Lägg grönsakerna i en ugnssäker form. Strö över salt, peppar och timjan. Blanda grädde, mjölk samt mjöl och häll över. Ugnsstek i 200 g ca 30 min tills potatis och rotfrukter är mjuka. Fördela osten över när 10 min återstår av gräddningstiden.

 


                                                                                                                                                          

Kyckling i röd curry!

Elins Thai-rätt som blev en favorit av oss alla.

Ingredienser:

1 msk olja

2 st vitlöksklyftor

2 msk röd curry (thailändsk)

1 msk sesamolja

1 msk honung

2 st lime, pressad

2 dl hönsbuljong

2 tsk soja

4 dl kokosmjölk

 

Gör så här:

1. Skär kycklingen i strimlor. Bryn den i en stekpanna med olja.

 

2. Pressa ner vitlöken i pannan, tillsätt sesamolja, curry, soja, lime och honung. Låt det svettas i 2 minuter.

 

3. Häll i hönsbuljong och kokosmjölk. Låt det sjuda i 6-8 minuter

 

Jag strimlade morot tunt och hade i också, man kan ju ta lite vad man vill i grönsaksväg typ paprika, purjolök, ananas, bambuskott... you name it!

 


                                                                                                                                                          

Dadlar med getost & serranoskinka

Igår var Jessie och Per här hemma på fördrink innan vi skulle ner och äta på papas tapas. Jag gjorde ett tilltugg som vi fick på champagenprovningen. Vi drack mitt favoritbubbel till.




Tryck in lite getost i dadlarna och linda dem med serranoskinka!
Smaskens!

                                                                                                                                                          

Fredagsdrinken ! Margarita :-D

mms_img-35575816 (MMS)

Fredagsdrinken ! Margarita :-D

                                                                                                                                                          

Långkokt högrev i rött vin!

Jag vet inte riktigt vad jag ha för namn på det här receptet, det får bli högrev i rött vin helt enkelt. Jag körde lite av ett reklamrecept för Bongs fond. Men tog bort och gjorde ett enklare recept med mindre ingredienser. Det blev stek i toppklass om man ska passa på att skryta lite.

Ingredienser:

ca 800 g högrev
2 lökar
3-4 vitlöksklyftor
3 kvistar färsk rosmarin
2 lagerblad
3-4 dl rött vin
2 dl vatten
3 msk oxfond
salt
peppar

Skiva lök och vitlök, lägg i alla ingredienser i crockpot. Ställ basenheten på låg, kör i 6 timmar. Köttet kommer se mörkt, torrt och tråkigt ut. Men det är allt annat än det. Det kommer se mycket aptitligare ut när man skär upp det.



Jag serverade det här med potatisgratäng och en otroligt god rödvinsås gjord på kokspadet (som inte finns på bloggen än, men den kommer)

                                                                                                                                                          

Tisdagsmiddag v.47

Igår var jag en riktigt seg, trött och hungrig person med träningsvärk som skulle iväg på middag. Thai red curry stod på menyn. Jag har ingen postiv inställning till just curry, har aldrig gillat det. Men på senare tid har jag märkt att curry kan smaka så olika, så jag tyckte det va skönt att komma iväg och käka lite thaimat. 



Rätt tråkig bild på maten tyvärr. Jag måste börja anstränga mig för att få bättre bilder på maten. Bli inte avskräckt av bilden, maten var jättegod. alla tog om. Jag lägger ut receptet så fort jag får det av Elin!
                                                                                                                                                          

Roligare vardagsmat!

Jag har kiss, bajs och könsorgans humor! Jag har försökt hålla den humorn borta här från bloggen, men nu klarar jag det helt enkelt inte längre. Jag uppmanar alla att göra vardagsmaten lite roligare!



En liten rar penisplätt till middag.



Något som jag alltid tyckt från första stund jag spritsa frosting på en muffin. Det ser ju faktist ut som en hundklutt. Ät och må bra ;)
                                                                                                                                                          

Grattis Ammi!

Igår kväll festade vi och firade Ammis födelsedag som var i onsdags. Det var lite oklart om de skulle bli av eller inte, men igår bestämde vi att de skulle bli partaj. Jag gav en tårta som födelsedagspressent.



Jag hade sugarpaste över från Norgetårtan så jag använde igen. Inuti skulle det vara hallongrädde och dajmgrådde. Jag tittar bort i några minuter och dajmgrädden börjar koka på spisen. Grädde som kokar går inte att vispa. Fick improvisera med vanlijkräm. Det var mycket lättare att jobba med sugarpaste igår än förra gången, verkar som blir bättre ju länngre den ligger. Fast jag tror inte jag kommer använda mig så mycket av sugarpaste i fortsättningen. Det smakar så otroligt mycket socker, när jag smaka lite av tårtan idag tyckte jag det bara blev äckligt. Den smaka inte alls så mycket socker på Norgetårtan. Men det har väl också att göra med att den legat ett tag.
Dajmgrädde gick i allafall inte till spillo. Jag gjorde en drink av den istället. Och de var en riktigt god drink:)





3 dl grädde med 100 g smält dajm
1 dl Conitreau
Några skedar vaniljglas

Mixa alla ingredienser i en mixer!

Grattis Ammi i efterskott!!!
                                                                                                                                                          

Militärmuffins!

Det blev inte riktigt som jag  tänkt mig. Mina grabbiga muffins skulle ha ett kamoflagemönster på sig som militären har. Rikard skulle få dom att ta med till sin militärövning.





Nu när man vet att det ska vara  kamoflage kan man väl tänka sig att det är det, men jag tycker det ser mer ut som skölpaddskal. Jag tänker på turtles (barnorogrammet).
Vi kan kalla det för modern konst istället för militärmuffins.
Det är vanliga chokladmuffins med lite chokladbitar i. Täckt med vit choklad som jag färgat.
                                                                                                                                                          

Fredagens longdrink!

Ikväll kör jag på en gammal klassiker: Screwdriver. Vodka och apelsinjuice.
Byggarbetare i New York hällde en skvätt vodka i sin burk med apelsinjuice, och rörde sedan om med en skruvmejsel. Därav namnet Screwdriver :)



Bara vodka och juice som behövs, lätt som en plätt. Jag kan tänka mi att de flesta har dessa två ingredienser hemma också. Att inte ha vodka i sin bar är ju som att inte potatis i skafferiet ;)

Nu ska jag dricka den här  innan jag fortsätter med garneringen av några muffins. Kolla in här imorrn så kommer ni se ett par grabbiga muffins (cupcakes är inte bara för tjejer)

                                                                                                                                                          

Indisk kyckling & sötpotatisgryta med cocos

Hittade ett intressant recept på på croc-pot-sidan med sötpotais. Jag tycker sötpotatis är jättegott. Så efter att jag nu har lagat de enligt recetet på sidan har jag utvärderat och gjort en ändring (enligt mig förbättring) i receptet.

Ingredienser:

1 kg sötpotatis
Kycklingklubbor
2 gula lökar
5 vitlöksklyftor
1 tsk gurkmeja
2 msk garam masala
1-2 tsk röd currypasta
1 tsk salt
1 burk cocosmjölk
2 dl vatten

Finhacka lök och vitlök. Skala och potatisen i 2 cm tärningar. Lägg i alla ingredienser i grytan. Blanda om och se till att potatisen är täckt av vätskan. Sätt på lock och sätt basenheten på låg. Kör på låg i 4-5 timmar.  Smaka av med mer kryddor om nödvändigt.
Cocosmjölken kommer efter en stunds upphettning skära sig och kan se lite oaptitlig ut. Detta är i sin ordning och när potatis och linser är mjuka rör du om tills allt reder sig och vips har grytan blivit krämig och fin.




                                                                                                                                                          

Kyckling & mango chutney paj (Tisdagsmiddag v. 46)

Igår var vi hos Tia och åt och kollande på Desprate. Hon bjöd på kycklingpaj. Det är den första kycklingpaj jag någonsin ätit och jag tyckte mycket om den. Jag ska nog laga den till mig och Rikard någon gång nästa vecka faktist. Här kommer receptet på en gång!

Kyckling & mango chutney paj

Ingredienser:

1 sats paj deg
4 kycklingfileér
1 pkt bacon
1 lök
2 dl creme fraide
3 msk mango chutney
½ paprika
1 st annanasring
salt
peppar
curry, paprika krydda
Riven ost

Skär kycklingen i små kuber, stek tills den fått färg, krydda! Tillsätt därefter finhackad lök. Skär/klipp bacon i mindre bitar och stek den tills den blir knaprig. Blanda creme fraiche, mango chutney, finhackad paprika och ananas i en stor skål. krydda med curry. Rör sen ihop kyckling och baconen i röran, och häll över i ett paj skal. Strö över ost och grädda i ugn på 200grader i ca 30-35 min!





Vi var alla så hungriga igår så vi han äta en stund innan vi kom på att vi ska fota maten. Mina bilder blir så gula när tar kort i mörker och blixten slås på. Får ta en bättre bbild när jag lagar den själv.

                                                                                                                                                          

Chokladmaränger!

Sist jag gorde maränger hackade jag mjölkchoklad och hade i smeten. Det blir extra gott med choklad i. Följ det här receptet på maränger, innan det är dags att spritsa/klicka ut marängerna på plåt, vänd i hackad choklad!



JÄTTEGOTT!
                                                                                                                                                          

Fars dag!

Farsdag har precis som mors dag skapats efter amerikansk förebild. Initiativtagaren var en kvinna i staten Washington, Mrs John Bruce Dodd, som 1910 ville hedra sin far som var änkeman och som ensam hade uppfostrat sju barn.
Seden kom till Sverige 1931, och dagen firades till en början i juni. Efter önskemål från det nordiska handelssamfundet senarelades tidpunkten för fars dag till november för att ligga bättre i förhållande till mors dag. Så det är därför vi nu firar fars dag den andra söndagen i november.

Jag och syrran firade vår pappa idag med presenter och bådas vår närvaro! Han fick av mig hallongrottor och en cigarr av marsipan med chokladöverdrag som jag inhandlat på chokladfestivalen i Stockholm. Och av systern en flaska cognac.





Det bjöds på smörgåstårta och brylépudding



Grattis Pappa!!!
                                                                                                                                                          

Lördags baileys!

Jag väntar på kaffet som bryggs så jag kan ta mig en Baileys hazelnut coffé. Med extra mycket hazelnut smak.

Jag var och handla på Indiska förra veckan. Jag var 1 kr från att få en stämpel i mitt stämpelkort. Så jag roffa åt mig ett kaffe för att komma över gränsen. Ett hazelnut kaffe. Och de kaffet med hazelnut baileys är en väldigt god hasselnötig kaffedrink som jag tagit i stället för min vanliga Irish. Bra grejjer! ;)



Trevlig lördag!
                                                                                                                                                          

Glöggpremiär!

Idag 11-11-11 blev fredagsdrinken Blossa Arabacia. Jajjemen det blev glöggpremiär för hushållet Eklund/Håkans!




Rikard om Blossa Arabica: Den var god!

Jag om Blossa Arabica: Jag håller med Rikard, den var god! Tillräckligt god för att dricka upp båda flaskorna jag köpt själv, men inte tillräckligt god för jag ska springa ner till systemet för att köpa fler.
+ Snygg flaska
- smaka inte speciellt mycket kaffe


Tummen upp får den av oss!
                                                                                                                                                          

Dillkött!

Igår gjorde jag de sådär extremt enkelt för mig igen att laga middag. Croc potten åkte fram och de få förberdelser som behövde göras tog Rikard hand om på kvällen. Vid lunchtid nästa dag slog jag igång den för att sedan komma hem från jobbet till färdiglagad mat. Det enda som behövde göras var att blanda ihop en sås att ha i i grytan sista halvtimmen. Ca 15 minuters förberdelse och vi fick en härlig lammstek till middag!

Ingredienser:

2,3 dl vatten
3 st gula lökar
6 st morötter
6 st potatisar
5 st hela kryddnejlikor
15 st hela vitpepparkorn
5 st färska dillkvistar
1 ½ tsk salt
1,1 kg lammbringa med ben (jag använde en lammstek utan ben)

Sås:
1 msk socker
1 ½ dl grädde
1 msk ättiksprit (12%)
6 msk ljus maizena redning

  1. Häll vattnet i Crock-Pot:en.
  2. Skala lök, morötter och potatisen. Skiva löken och lägg i.
  3. Skär morötterna diagonalt och halvera potatisarna på längden, lägg ner i grytan.
  4. Lägg i kryddnejlikorna och vitpepparkornen.
  5. Skär lammbringan i cirka 4 cm stora bitar, beroende på var benen sitter. Ta inte bort benen de ger god smak och de lossnar mycket lätt efter tillagningstiden slut.
  6. Strö över allt salt på köttet och lägg i Crock-Pot:en
  7. Knipsa av stjälkarna på dillen och lägg i. Spara lite att strö över den färdiga maträtten. Sätt på inställningen låg.
  8. Efter 5 ½ timmar, blanda ihop alla ingredienser till såsen och rör ner försiktigt i Crock-Pot:en.
  9. Sätt på inställningen Hög (II) och låt stå i 30 minuter.
  10. Finhacka resten av den färska dillen och strö över när maten är klar.





Det är så synd att maten inte alls ser lika god ut på bilderna som den faktist är.

Receptet kommer från en sida där de lägger upp ett nytt recept för croc pot varje vecka.
                                                                                                                                                          

Grattis Jessie! (tisdagsmiddag v. 45)

Idag fyller Jessie år! Hipp Hipp Hurra. Igår körde hon sin middag "birthday-style", och därmed var även hennes tre rätters middag avklarad för den här säsongen! Gårdagens meny såg ut så här:


Förrätt
Höstig trattkantarellsoppa med färsk timjan

Varmrätt
Rökt hjortstek med rotsfruktsgratäng i ett täckte av chevreost. Serveras med mustig rödvinssås

Dessert
Chokladdröm



Vi var några fler gäster igår.







Jag tackar Jessie än en gång för den goda maten! Det var gott att få äta hjort igen. Hoppas du får en forstatt bra födelsedag!  GRATTTIS GRATTIS GRATTIS GRATTIS GRATTIS GRATTIS GRATTIS GRATTIS GRATTIS GRATTIS

 

                                                                                                                                                          

Hallongrottor!

Den godaste småkakan enligt mig är hallongrottan. Idag har jag vart ledig från jobbet. Bättre start på veckan kan man inte få. Som en trevlig avslutning på måndagen bakade jag just hallongrottor. Som blev lite extra lyxiga med choklad på toppen!

Ingredienser:

250 g smör
1 ½ dl socker
1 ½ tsk bakpulver
4 !dl mjöl
1 dl vaniljsåspulver
Hallonsylt
Hackad choklad

Blanda ihop smör, socker mjöl och bakpulver. Blanda sist i vaniljsåspulvret. Gör runda bollar av degen, tryck ett hål i mitten och lägg i små portionsformar. Fyll hålen med hallonsylt. Hacka chokladen. Strö över choklad. Grädda i ugnen i 15 minuter på 175 grader.

                                                                                                                                                          

Chilli prawn fettucini!

Smakminnen av den här rätten tar mig tillbaka till Quindanning inne! En väldigt bra pub med otroligt bra mat, belägen i sydvästra Australien. Det här var min lokala pub i några år och jag besökte den nästan varje dag. Då och då hade de "specials", och det var då man kunde beställa chilli prawn fettucini. Jag lyckades aldrig få till en lika bra pastasås själv, hur mycket jag än försökte. Det var inte förrän jag kom hem, hit till Sverige igen som jag fick till det!
Det här är min absoluta favorit-pasta-rätt i världen. Och det bästa är att den är minimalt med ingredienser och tar högst en halvtimme att få i ordning. Det duger också som bjudmat. Man kan nog inte göra det enklare för sig när man ska få middagsgäster :)

Ingredienser:

2 portionoer

Tigerräkor
1 burk creme fraise chilli & paprika
ca 3 dl grädde
3 shallottenlökar
2 vitlöksklyftor
Persilja
Pasta tex fettucini

Börja koka pastavatten. Finahacka löken. Stek löken i olja. Lägg i räkorna och pressa över vitlök. Räkorna ska bara stekas några minuter tills de blivit rosa (om du handlat råa räkor) Ta upp räkorna. Häll i creme fraise och grädden. Låt det puttra till en sås. Dra av värmen och lägg i räkorna och hackad persilja. Låt stå med lock tills pastan är klar.





Jag gillar den här maträtten bäst på det här enkla sättet men här kommer några tips om man tycker den verkar tråkig.
  • Tillsätt sambal oelek om du vill ha starkare sås
  • Hacka i paprikabitar eller zuccini
  • Marinera räkorna i vitlök olja och sambal oelek
                                                                                                                                                          

Fredagsdrinken!

Jag fick en trevlig liten flaska likör av min syster som är hemkommen från Grekland!



Det var en god men underlig smak, jag kunde inte riktigt komma på va det var. Först tyckte jag att de smakade lite mint, sedan sött, sedan lite tvål (fast på ett bra sätt) Jag gjorde en rar drink till mig själv innehållande tonic och skinos, 50/50 och en citronskiva!



Inte mycket att titta på men skenet bedrar. Citronen lyfte fram smaken otroligt bra!
God drink! SKÅL!


Och smaken på den här likören är Matisha! Matisha är sav från Mastixbusken. Busken växer i stort sett runt hela medelhavet och på Kanarieöarna, men det är bara på den grekiska ön Chios som saven går att utvinna. Förutom likör så görs det karameller, tvål, krämer och olja av saven.
Syrran sa att det än så länge bara går att köpa Skinos i Grekland! Tur jag hade som fick en liten flaska, det är alltid kul att testa något nytt :)

                                                                                                                                                          

Habanero incidenten!

Under en måltids förberdelser eller tillagningens gång är det mycket som kan inträffa som man inte räknat med. Min senaste "blooper" , det jag nu kallar för "habanero incidenten" kommer jag inte glömma i första taget

Habanero = världens stakaste chillifrukt

Det var förberdelserna i måndags inför middagen på tisdagen som jag för första gången kom i kontakt med habaneron.
Jag satt på jobbet och skrev en inköpslista på vad jag skulle handla.
-Habanero sa jag till Andrea, de är som en chilli va?
-Ja, jag tror det svarade hon.
Jag stack iväg och handla och sedan direkt hem för att göra min marinad. Inga konstigheter där, hackar alla ingredienser, bla habaneron och mixar ihop allt enligt recept, eller rättare sagt nästan enligt recept. I stället för att använda en halv habanero hacka jag i hela, jag tänkte att "det ska va lite sting". Sköljer av händer, städar upp i köket. Går sedan för att ta en dusch. När jag shamponerar håret känner jag att det svider lite på en fläck i huvudet,  när jag tvättar mig under armarna känner jag också att det svider, och när jag börjar tvätta av sminket, börjar sticka och svida riktigt ordentligt runt näsan och munnen och när jag börjar tvätta bort mascaran trillar poletten ner. DEN DÄR JÄVLA CHILLIFRUKTEN. Tur att jag inte hann längre ner på kroppen!

Jag berättade för Rikard om vad som skett.
-Habanero är ju världens starkaste chillifrukt utbrast han.

Svidandet i ansiktet va kvar i ett par timmar. Maten var rätt stark men den blev inte förstörd som tur var.
                                                                                                                                                          

Favorit i repris!

Den här veckan har vi lov ifrån våra tisdagsmiddagar. Men en tisdag utan god middag kändes lite sådär. Det är en otroligt tråkig rutin att bryta. Jag och Rikard bestämde oss för att bjuda Hanna och Gustaf på mat!
Jag blev så förtjust i Elins karibiska mat för två veckor sedan att det fick bli den. Jag ville testa den med en fläskytterfilé istället för kyckling.






Att börja blogga och lägga ut recepten på det här viset är så himla bra. Jag är så glad att jag startade den här bloggen, för nu har jag min helt egna kokbok online, som även är tillgänglig för vänner, familj och andra som är intresserade.
Det blev himla gott med fläskytterfilé. För en snabb genväg till Elins karibiska recept, klicka här! Om ni vill laga till en perfekt fläskytterfilé har jag även ett recept på det, här!

Det var inget tema med den här middagen på något vis, men eftersom jag hämtat recpten från min egen blogg tyckte jag att jag kunde göra lika med efterrätten.



Citronglass med Italiensk maräng!

Glassen är mitt vanliga glassrecept, man ändrar bara själva smaksättningen. I den här citronglassen hade jag i saften och skalet av 2 citroner. Och den Italienska marängen kan man självklart också hitta instruktioner på här på bloggen!