Grattis Ammi!

Igår kväll festade vi och firade Ammis födelsedag som var i onsdags. Det var lite oklart om de skulle bli av eller inte, men igår bestämde vi att de skulle bli partaj. Jag gav en tårta som födelsedagspressent.



Jag hade sugarpaste över från Norgetårtan så jag använde igen. Inuti skulle det vara hallongrädde och dajmgrådde. Jag tittar bort i några minuter och dajmgrädden börjar koka på spisen. Grädde som kokar går inte att vispa. Fick improvisera med vanlijkräm. Det var mycket lättare att jobba med sugarpaste igår än förra gången, verkar som blir bättre ju länngre den ligger. Fast jag tror inte jag kommer använda mig så mycket av sugarpaste i fortsättningen. Det smakar så otroligt mycket socker, när jag smaka lite av tårtan idag tyckte jag det bara blev äckligt. Den smaka inte alls så mycket socker på Norgetårtan. Men det har väl också att göra med att den legat ett tag.
Dajmgrädde gick i allafall inte till spillo. Jag gjorde en drink av den istället. Och de var en riktigt god drink:)





3 dl grädde med 100 g smält dajm
1 dl Conitreau
Några skedar vaniljglas

Mixa alla ingredienser i en mixer!

Grattis Ammi i efterskott!!!
                                                                                                                                                          

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback