Köttfärslimpa!

Idag har jag gjort min allra första köttfärslimpa. Jag kan inte komma ihåg om jag nånsin ätit köttfärslimpa heller. Jag har alltid tyckt de sett så torra och tråkiga ut. Men så fanns de ett recept i senaste "allt om mat", som jag inte följde, men tog lite inspiration ifrån.
Jag tycker själv att jag är bra på köttfärsrätter, och känner mig riktigt nöjd med min köttfärslimpa för den blev ohyggligt god :)

Ingredienser:

700-800 g köttfärs
1 dl ströbröd
3 dl mjölk
1 lök
Worcestershire sauce
oxfond
riven ost
Persilja (jag använde fryst)
salt
pepppar
kryddpeppar

Sätt ugnen på 200 grader. Skär lök i tunna strimlor, stek dem i mycket smör till de är mjuka. Blanda mjölk och ströbröd. När det tjocknat blanda i köttfärsen och krydda. Blanda ner lite oxfond och Worcestershire sauce efter smak. Blanda sist ner riven ost. Rör ihop till en bra köttfärsmet. Bred ut köttfärs smeten på bakplåtspapper, strö över persilja, och sedan den stekta löken. Rulla ihop köttfärsen till en rulle/limpa. Stek i ugnen ca 30 min.
Servera med potatismos, gräddsås och gelé, eller rårörda lingon, och någon grönsak såklart!



Jag hinner alltid äta lite av min mat innan jag kommer på att jag ska fota tilll bloggen.




Min köttfärslimpa rullade upp sig lite efter den stekt i ugnen ett tag. Så tänk på att rulla ihop hårt, och kanske lägga skarven nedåt. Det ska jag testa nästa gång!
                                                                                                                                                          

Halloween cupcakes!

Igår började jag baka ganska ivrigt på kvällen. Hittade ett recpt på min favoritkaka "flarn" i en bok, då det utlovades minimalt med disk tyckte jag det var en extra bra idé att baka flarn.
Mina flarn blev inte som dom i boken, det flöt ut och blev bara kletigt och ville inte riktigt sitta ihop som en kaka, men flarnsresterna var så goda så jag spara dom i en burk.
Jag började baka muffins istället. Det blev lite bättre. Lyxiga chokladmuffins med halloweentema!





Muffinsreceptet jag använt mig av finns här på bloggen. Till garnering är det smält vit choklad jag brett på. Sedan blanda jag florsocker och karamellfärg som jag "stänkt" på, som blodstänk. I muffinsen är det ganska stora bitar mörk choklad, och även flarnrester itryckta i mitten.
                                                                                                                                                          

Linneas club sandwich!

Jag är väldigt förtjust i burgare, toasties och smörgåsar. Här är recept på min variant av klassikern club sandwich.

Angående chillimajonäsen: Jag hade planerat att ha chillimajonäs i min club sandwich (Klassikern tror jag serveras med en currymajonäs). Jag blev inte riktigt nöjd med min chillimajönäs så jag pressade till sist i lite vitlök. Den blev då väldigt lik het ailoi, som jag gör så ofta. Det var gott till, både att ringla lite i sandwichen och ha på sidan att doppa "klyftisar" i. Hanna på jobbet sa att hon brukar använda vanlig majonäs så det där är en smaksak.

Ingredienser:

ca 4 port

Marinad:

2 msk olivolja
1 msk pressad citron
1 msk färsk hackad rosmarin
2 pressade vitlöksklyftor
nymald svartpeppar
salt

4 kycklingfileér
1 pkt bacon
Sallad
Tomat
Avocado
Rödlök
Gott bröd, tex surdegsbröd, ciabatta

Majonäs eller Aioli

Blanda samman alla ingredienser i marinaden. Lägg kycklingfileérna i marinad några timmar (minst 1 timme, helst över natten).
Sätt ugnen på 200 grader. Stek kycklingen så den får fin yta i stekpanna, lägg den sedan på en plåt  och stek klart den i ugnen. Stek bacon knaprigt. Hacka och skiva sallad, rödlök, avocado och tomat.
När kycklingen är klar så sätt ugnen på grill och grilla brödet. Skiva kycklingen i skivor. Bred majonäs (eller vilken sås man valt) på brödet, fyll på med sallad, avocado, lök, tomat, kyckling, bacon. Toppa med en sista brödskiva och kör en grillpinnne i mitten så inte allt ramlar isär. Servera med tex friterade klyftisar!




                                                                                                                                                          

Friterade potatisklyftor!

Min första fritering i min nya fritös blev helt vanliga potatisklyftor. Jag är inte överförtjust i pommes frites. Jag köper nästan aldrig de när jag är på snabbmatställen. Klyftpotatis däremot är en favorit och de har jag nu friterat såna för första gången. Dem blev goda! Så här gick det till:

Ingredienser:

ca 4 port

500 g fast potatis, jag använde en förpackning med lite mindre delikatespotatisar
Rapsolja ca 2-3 liter, hur mycket beror på hur stor fritös eller gryta du friterar i
salt

Då jag köpte små tvättade delikatesspotatisar så strunta jag i att skala dem, utan sköljde bara av dem i vatten och lät vattnet rinna av på hushållspapper.
Klyfta potatisar i önskad storlek. Värm oljan till 180 grader, sänk sedan ner potatisen i oljan ca 6-7 minuter beroende på storlek på potatisen så klart, låt dem bli mjuka och gula.
Precis innan det är dags att servera maten så fritera potatisen igen, ha då oljan hettad till 190 grader. Fritera några minuter till (3-5)  så det blir gyllenbruna och krispiga.



Här är mina fiterade "klyftisar" tilsammans med en club sandwich!



                                                                                                                                                          

Tisdagsmiddag v.43

Jag och Jessie har bytt tisdagar ett par omgångar så hon kunde vara middagsvärdinna på sin födelsedag. Så igår var det min tur igen.
Jag köpte en fritös i somras som jag forfarande inte använt. Så igår blev det premiär för den. Jag gillar pubamat väldigt mycket, burgare, steak sandwiches och såna grejjer. Så i samband med fritöspremiären fick det bli pub mat:

Club sanwich med friterade potaisklyftor och chillimajonäs!




Jag var rikgtigt nöjd med resultatet. Jag hade marinerat kycklingen i en hemmagjord marinad. Jag friterade potatisklyftor i två omgångar så det skulle bli krispiga och få fin färg . Det var kul att fritera, så mer sådant kommer det bli framöver.

Receptet lägger jag ut i morgon!!

                                                                                                                                                          

Hannas fikabuffé!

Igår eftermiddag var vi (jag & Rikard) bjudna på fikabuffé hon Hanna. Vi hade blivit tillsagda att helst inte äta precis innan fikat och helst komma hungriga. Jag som nästan alltid går omkring och är hungrig hade inga problem med det.
Och det var tur att vi gjorde som hon sa för så här såg fikabordet ut!









Jag åt inte av allt, jag valde med omsorg och bestämde mig för att börja med paj, cheescake och kladddkaka



För att sedan avsluta med vaniljbulle, snickerskaka och dumlekaka



Lite senare delade jag på en kokoskaka med Tuss. När man är bjuden på sådana här tillställningar kan de vara svårt att ta det lungt och inte "trycka" i sig alla godsaker. Det är en fin linje mellan att äta sig mätt på fika och äta sig illamående på fika. Jag lyckades (är ganska förvånad själv faktist) att äta mig mätt på fikat.

Den här fikabuffén var för att i förskott fira Hannas födelsedag som är på onsdag. Jag och Rikard gav henne lite godsaker vi handlat på chokladfestivalen.



Chokladglögg





Och en ask chokladpraliner.



Tack Hanna för den otroligt goda och fina buffén!
                                                                                                                                                          

Chokladklubban!

Igår åt jag upp båda mina chokladklubor jag köpte på chokladfestivalen!



Jag köpte två olika smaker. En med smak av cointreau och en med smak av hasselnöt.
Instruktionerna på baksidan av förpackningen visade en kopp med varm mjölk, så skulle man doppa klubban och låta chokladen smälta där i.





Jag tror jag hade en för stor kopp för första  chokladklubban för mjöken smaka aldrig choklad, bara varm grynig mjölk. Men det var gott att slicka på klubban emellanåt när jag doppa den i mjölken och chokladen smälte. När jag åt min andra klubba tog jag bara lite mjölk i botten av en kopp, så jag kunde doppa och äta klubban som en klubba.
Rikard hade lite mera tålamod med sin klubba. Han tog en normalstor kopp med varm mjölk och lät sin chokladklubba smälta där i under omrörning. Det resulterade i en sjukt god chokladdryck. Jag grämde mig lite att jag inte hade gjort på de viset med min cointreauklubba.


Jag ger chokladklubborna tummen upp! Både som godis och dryck!
                                                                                                                                                          

Tisdagsmiddag v.42

Gårdagens middag ligger nu högst på min lista över favoriter. Elin bjöd på en kycklingrätt med karibiska influenser. Recepten hade hon plockat ihop från bla Per moberg och Leila Lindholm.
Det var många goda smaker och en väldigt färgglad rätt!



Kycklingfilé med rostad sötpotatis, salsa och yohgurtsås


Ingredienser:

Sötpotatis
4 kycklingfiléer
Olivolja
flingsalt

Salsa:
svartpeppar från kvarn
2 st mango
1 st papaya
500 g cocktailtomat på kvist
3 st avokado
1 knippe färsk mynta i lösvikt
2 st lime, saften
2 msk olivolja
2 dl svarta bönor (kokade i kycklingbuljong med vitlök och salt)

Marinad:
2 st vitlöksklyftor
2 st schalottenlökar
0.25 kruka färsk timjan
1 knippe gräslök
1 knippe bladpersilja
0.25 st röd habanero
1.5 dl olivolja

Så gör du!

Klyftpotatis:
1.Skala och skär potatisen i klyftor.
2.Koka dem helt klara och häll ut på en kökshandduk – låt torka.
3.Rosta sedan klyftorna på en plåt i ugnen tillsammans med olivilja och flingsalt. 250 grader – tills de fått fin färg.

Salsa:
1. Skala och tärna mangon och papayan i 1 cm stora bitar.
2. Dela tomaterna på hälften och tärna avokadon.
3. Hacka myntan och lägg allt i en skål, häll över limesaft och olivolja. Vänta med att krydda och blanda tills precis innan servering. Blanda då försiktigt och inte för länge, då blir det mos.

Marinad:
Blanda ihop alla ingridienserna till marinaden i en mixer och kör!
Marinera kycklingen i kylskåpet under natten.

Yoghurtsås.
Precis samma som marinaden, men byt ut lite av oljan mot 3 dl turkisk yoghurt. Tillsätt 1 msk socker. Klart!














                                                                                                                                                          

Choklad och blåbärsglass!

I fredags fick Rikard skulle bestämma vilken glassmak vi skulle göra. Han tyckte choklad och han köpte Lindts mörka choklad med blåbärssmak att använda som smaksättare. Jag smakade lite av chokladen och tyckte inte speciellt mycket om den. Men det blev ett tämligen lyckat resultat ändå! Lite extra blåbär i min gräddglass gjorde susen.

Ingredienser:

3 äggulor
1 ½ dl socker
4 dl grädde
Skal av 1 apelsin
100 g lindt choklad med blåbärssmak
blåbär

Vipsa äggulor och socker fluffigt, tills det blir vitt. Vipsa grädden för sig. Smält chokladen över vattenbad. Blanda ner den smälta chokladen. Blanda ner den smälta chokladen, och blåbär, krossade eller hela, det beror vad di själv föredrar, i äggulesmeten. Vänd sedan ner grädden. Ställ glasssmeten i frysen i ca 4 timmar, rör om då och då. Eller kör i glassmaskin tills den är klar.




                                                                                                                                                          

Rösta på mig!

Nu är det tävling igen. Jag behöver varken baka eller laga något! Man kan rösta på mig i matbloggspriset 2011. Jag tycker det är dags att den här bloggen får lite mera uppmärksamhet ute i den stora matbloggvärlden.

Allt du behöver göra för att rösta på mig är att klicka här:

Skriv sedan in ditt namn, mailadress och http://www.lovelylinnea.blogg.se i fälten till vänster för att rösta på matbloggar. Skriv en liten motivering om du orkar, men inget krav, och skicka iväg. Och då har du även skickat iväg mig 1 steg närmare till matbloggspriset 2011



Tack snälla! för att ni röstat på mig!
                                                                                                                                                          

Champagneprovning!

Mitt andra ärende i Stockholm den här helgen var Champagneprovningen med tapas. En upplevelelsepresent jag fick av Rikard på min födelsedag.
Provningen hölls av Peter Streijffert som kör  matduell emot findus. Jag har tittat lite på hans blogg och hemsida men inte följt matduellen. Det var en bra provning, välplanerad och genomtänkt!




Dessa sex mousserande viner provade vi. 1 av dessa var Champagne.



Vinet hälldes upp i champagneglaset, sedan fick man lukta och smaka. Sedan fick man hälla över vinet i nästa glas och lukta och smaka. Det var en otrolig smakskillnad på vilket glas man drack ur. Jag fördrog de flesta vinerna i det höga glaset, tror de bara var två som jag drack ur de mittersta glaset. Glaset längst til vänster var ett "slatt" eller vattenglas (i mitt fall vattenglas)





Den här lilla Gruyerebiten och balsamvinäger var så otroligt gott till ett av vinerna. Smaken var kvar länge. Det var nog den godaste ostbiten jag någonsin ätit!



Surdegsbröd, päronmarmelad & brie de meaux



Laxceviche



Dadlar fyllda med getost, lindade med prosciutto

Det var små men otroligt goda tapas vi fick. Första gången jag åt ceviche, jag gillar!:) Otroligt trevlig bubbelprovning!

Tack Rikard för en jättfin födelsedagspresent
                                                                                                                                                          

Chokladfestivalen!

Igår besökte jag Stockholm. Mitt första ärende var chokladfesteivlen på nordiska museet. Jag har sett fram emot så länge att få gå på chokladfestivalen. Vi (jag och Rikard) hade förköpt våra biljetter för att undvika att stå i kö. Och vilken tur att vi gjort det, för det var väldigt lång kö när vi kom dit på lördagen.





Jag var inte direkt besviken på festivalen, men mina förväntningar innan var så höga, och jag trodde att det skulle vara mycket mer än det var.  Det var så otroligt mycket folk att det var svårt att komma fram och se allting. Men det är väl inte så konstigt, de är trots allt chokladfestival.
Vi köpte lite choklad i alla fall, och jag känner mig nöjd med de jag handlat.





Vi köpte marsmallows man kunde hålla under chokladfontän. Väldigt gott :)





Två chokladskulpturer, men det var ingen av dem som vann skulpturtävlingen.







Det fanns otroligt mycket fina tryfflar och praliner. Men man fick ju bete sig som en stockholmare för att lyckas ta sig fram och få sig en skymt av godsakerna. Fast det var väl tur att jag inte lyckades ta mig fram överallt, annars hade jag säkert handlat upp resten av min och Rikards lön!
                                                                                                                                                          

Tias smördegspaj med skinkfyllning

God och lättlagad förrätt. En perfekt aptitretare!

Ingredienser:

smördegsplattor
200 g rökt skinka
ca 150g feta ost
1 purjolök, 15 cm
2 dl crème fraiche
1 ask philadelphia ost, 140 g
paprika
Salt
Peppar
Paprika pulver
Ägg till pensling

Skär skinka och purjolök i mindre bitar, finhacka paprikan och blanda med fetaost och créme fraiche. Krydda med salt, peppar och paprikapulver.
Lägg smördegs plattorna i små pajformen och klicka i fyllningen. Vik ner smördegaskanterna som sticker ut. Pensla med ägg. Grädda i 225 graders värme (mitt i ugnen) tills de fått fin färg, cirka 20 minuter.

                                                                                                                                                          

Tisdagsmiddag v.41

Igår bjöd Tia på trerätters! De kommer tätt nu, trerätters middagarna. Så som vanligt tyckte jag det var himla skönt att få gå iväg och bara äta och ha det bra!
Det var en bra meny med min favorit på slutet. MARÄNG!

Förrätt



Liten paj med skinka och purjolök

Varmrätt



Färsk pasta med sås på lövbiff och svamp

Dessert



Marängtårta


Allt var gott men min favorit var marängen såklart. Det här himla bra dom här middagarna. Nu när hösten faller på och man känner sig lite tröttare. Lite vin, god mat och skoj sällskap gör susen!
                                                                                                                                                          

Tårtan!

Efter en del surfande på olika bakbloggar har jag konstaterat att de är väldigt populärt att baka tårtor och täcka dem med sugarpaste.  För er som icke vet vad SP (förkortining sugarpaste) är, jag var en av dem tills nyligen, så är det en sockerpasta gjord på florsocker, glycerol, glukos, gelantin, olja och vatten.
Jag har funderat ett tag på att försöka mig på att baka en sån där tårta med SP. Och i söndags fyllde min mamma år, så i födelsedagspresent fick hon bla en tårta.
Mamma är från Norge så jag hade bestämt att göra en tårta i form av en Norgeflagga.
Det är mycket förberedelser och jobb invoverat i en sådan här tårta. Det verkar så lätt på alla dessa bakbloggar, men verkligheten är en annan. Till att börja med ska man göra SP några dagar innan. Fast de var en baggis egentligen, förutom att när jag skulle färga min SP röd, så ville den inte bli röd. Jag hade i nästan en hel flaska karamellfärg men den förblev rosa. Jag bestämde mig för att inte bry mig om det.
Vi skulle fira på söndagen. På lördaggen började jag med att baka mina tårtbottnar och göra fyllning till tårtan så att jag kunde kencentrera mig på garneringen på söndagen. Och det var en väldig tur att jag lagt upp tårtbakandet i etapper på det här viset, för utbakandet av SP och täckandet av tårtan var minst sagt svårt, pillergöra och kladdigt (och jag som hatar att göra degar pga allt kladd)  . Jag hade rosa sugarpaste fastklistrat på mina händer, det är som tuggummi och överallt jag tog blev det rosa fläckar såklart. Jag vet inte om jag fick in snitsen, men på slutet när jag skulle lägga på det vita korset på flaggan gick det väldigt smidigt, jag undrar om det är lättare och mindre kletigt när man använder ofärgad SP. Misstänker att den där flaskan röd färg bidrog till den extra kletiga konsistensen. Så här blev min Norge tårta i alla fall.







I måndags körde jag om en långtradare och såg i backspegeln att han hade en Norgeflagga i fönstret. Då ser jag att jag gjort korsen i fel färg. Där det är ett vitt kors ska det vara ett blått och tvärtom. Så j***a typiskt!



Men det var en väldigt god tårta och det är det viktigaste. Den var fylld med hallonmousse och nougatgrädde.
Det verkar som de flesta använder sig av ett recept på tårtbotten som kallas "lika delar" . Det menas att man mäter upp mjöl och socker beroende på hur mycket ägg man har. Recept på "lika delar och hur man gör SP hittar ni om ni klickar på den länken. Tjejen som skriver den bloggen gör många fina tårtor.



Mamma fick också lite hemmagjord müsli. Det är bra med ätbara presenter, mer sånt i vårt köpgalna samhälle!
                                                                                                                                                          

Margarita-maräng-pie!

I lördags improviserade jag ihop en efterrätt till mig och Rikard på rester i kyl och frys. Det här blev en variant på klassikern lemon-marengue-pie. Men med lime istället för citron och lite mer sting(sprit) i. Det blev väldigt bra och gott!

Ingredienser:
6-8 portioner

200 g digestive kex
100 g smör

5 lime
4 äggulor
1 burk sötad kondeserad mjölk
2 msk Cointreau
2 msk Tequila

Italiensk maräng, Klicka på länken för instruktioner och mått till marängen.

äggvitor
socker
citronsaft

Krossa kex till smulor. Smält smör och blanda med kex. Tryck ut i en smord pajform, eller portionsformar. Grädda ca 10 minuter på 200 grader. Låt svalna.
Riv skalet av limen och pressa ut saften. Blanda limeskal, saft, Cointerau och Tequila.
Vispa äggulorna fluffigt, vispa sedan ner den kondenserade mjölken, lite i taget. Blanda sist i limesaftblandningen. Häll smeten på pajskalet/en och grädda i  ca 20 minuter.

Gör marängen!
Spritsa på marängen pajen svalnat. Garnera med lite limeskal!



Jag gjorde pajjen i portionsformar. En del av receptet stod i förra veckans Evelina. Men jag ändrade och använde maräng i stället för grädde. Det var Itaiensk maräng som jag fryst jag använde. Den var lite lösare än när man gör en färsk direkt, men den smaka bra och var helt klart användbar.


                                                                                                                                                          

Scones!

Jag har variit ledig hela helgen. Så efter min sovmorgon idag lyxade jag till det och bakade scones. Det är så lätt, går så fort och man har oftast alla ingredienser hemma. Det var väldigt gott med varma scones med apriokosmarmelad och ost.



I Australien blev jag bjuden på scones vid några tilfällen och fick alltid grädde och sylt till. Det är mumsigt de med.


Ingredienser:
12-14 scones

7-8 dl vetemjöl
4 tsk bakpulver
1 tsk salt
100 g smör, tärnat
3 dl mjölk

Blanda mjöl, salt och bakpulver i en bunke. Blanda i smör och fördela till en grynig massa. Blanda i mjölk och rör ihop. Rör och knåda inte i onödan. Bakpulverdegar ska arbetas så lite som möjligt. Lägg små bullar på en plåt med bakplåtspapper eller i en form. Grädda i ca 10 minuter på 250 grader.
                                                                                                                                                          

Kantarellwienerbröd

JÄTTEgod, enkel, festlig och lätt förrätt!

Till det här recptet använde jag fyrkantiga frysta smördegsplattor.

Ingredienser:

1 liter kantareller (eller vilken svamp som helst)
ca 1 dl grädde
3-4 schalottenlökar
smör
salt
peppar
persilja
riven ost
smördeg

Tina smördegsplattorna på en plåt med bakplåtspapper.
Hacka lök och dela kantellerna. Stek löken och kantarellerna  i en ordentlig klick smör tills kantarellerna blivit mjuka, häll på grädde. Krydda med salt, peppar. Låt stå och puttra ett tag tills det blivit en tjock stuvning. Blanda i lite persilja. Pensla smördegskanterna med vatten. Lägg lite riven ost i mitten på smördegen. Vik in hörnen mot mitten, men det ska vara luftigt emellan, smördegskanterna ska inte vara "packade" mot varandra. Lägg en klick stuvning på mitten och ha lite riven ost på toppen. Grädda i ugn på 200 grader i 15-20 minuter, tills degen fluffat upp sig och fått fin färg.


                                                                                                                                                          

Tisdagsmiddag v. 40

Igår var det min tur att stå för tisdagsmiddagen. Jag slog till och körde min trerätters middag. Vi ska alla bjuda på en sådan innan jul.
Min meny såg ut så här:
Förrätt!

Kantarellwienerbröd

Varmrätt!

Grillad rostbiff, med potatisgratäng, grilllade grönsaker, kryddsmör och chilibearnaise

Efterrätt!

Chokladcheesecake



Jag är nöjd med helheten av kvällen. En rolig detalj med huvudrätten var att man fick grilla sitt eget kött och grönsaker på en bordgrill. Bordgrillen var inte så bra, den blev aldrig riktigt varm. Men de var ändå trevligt och gott och vi satt länge och åt.



Kantarellwienerbrödet var min egen idé. I stället för att lägga vaniljkräm i mitten på smördegen, la jag kantarellstuvning med lite riven ost på. Festligt va :)







I potatisgratängen varvar jag med vanlig potatis och sötpotatis. Det tycker jag blir gott!





På cheesecake använde receptet från "Leila bakar i Frankrike". Den var god men väldigt mäktig.

Det var min tisdagsmiddag för den här gången. nästa vecka är det Tias tur. Tror att hon ska köra på tre rätter då hon med. Recept lägger ut jag innan helgen!
                                                                                                                                                          

Kanelbulle nr 2 ! Chefen på jobbet bjöd al...

mms_img-1318762 (MMS)

Kanelbulle nr 2 ! Chefen på jobbet bjöd alla oss hårt arbetande brevbärare på en varsin bulle. Det tackar man för :-)

                                                                                                                                                          

Kanelbulle nr 1, får se hur många de blir ...

mms_img886038755 (MMS)

Kanelbulle nr 1, får se hur många de blir idag. På kanelbullens dag får man äta obegränsat antal bullar tycker jag :-)

                                                                                                                                                          

Kelda Tikka Masala



Då fick man chansen att testa en ny produkt igen. Den här gången var det sås från Kelda. Deras nya serie Exotic sauces.




Eftersom jag var så nöjd efter jag ätit indiskt för första gången så såg jag fram emot att få äta den här såsen.
Mitt omdöme: Den var väl god!
Jag får skylla mig själv ganska mycket. Jag skäms nästan lite för att lägga ut bilden på maten.



Kyckling, keldasås och ris!

Japp det var allt. Ingenting mer, så det är inte så konstigt att jag tyckte maten var rätt tråkig. Lite grönsaker och lite naanbröd hade varit toppen. Men det är såsen som man ska testa och tycka till om. Den var absolut inte äcklig på något vis. Rikard tyckte mycket om den så jag kan nog rekomendera att prova den. Men försök i sånt fall vara lite mer uppfinningrik och ha lite fler goda grejjer till eller i såsen.