Fisk & skaldjurssoppa/gryta

Jag gjorde en variant på receptet på räksoppan (Leif Mannerströms) som jag la ut för en tid sedan. Jag gjorde dubbelt recept buljong den gången så det blev lagom att spara hälften. Nu exprimenterade jag och resultatet blev mycket bra.
 
Ingredienser:
 

Räksoppa-bas
ca 400 g räkor (om du inte har sparade buljong från tidigare)
2 portionsbitar lax
2 portionsbitar torsk
champinjoner
0.5 g saffran
 
Gör buljongen till soppan enligt räksoppareceptet. Skala räkor  och skär fisken i mindre bitar. Efter att grädden är tillsatt och kokat med buljongen, stäng av värmen på plattan, lägg i fisken och låt stå ca 5 minuter. Servera med gott bröd!
 
 
Man kan självklart ha mer/andra grönsaker i soppan. Jag åt en liknade variant på värstkusten, då var det röd parika och zuccini i.
                                                                                                                                                          

Iste med körsbär!

Många har gnällt på junivädret, inklusive mig själv. Det har inte varit någon värme direkt. Men idag tyckte jag däremot att det var rätt kvavt ett tag runt lunch. Så det blev ett svalkande iste med körsbär och citron. Det var väldigt gott och uppfriskande.
 
Ingrdienser:
 

7 dl vatten
5 tepåsar, summer fruits
några myntakvistar
citronskivor
sockerlag (2 dl vatten + 1 dl socker)
körsbär
 
Koka upp vatten och låt tepåsarna och mynta stå och dra ca 5 minuter. Kärna ur körsbär, koka skockerlag och skiva citron. Låt te och sockerlag svalna. Smaka sedan av hur sött du vill ha ditt iste och tillsätt sockerlag därefter. Lägg i körsbär och citron i te, fyll på med is! KLART!