Tisdagsmiddag v.44

Elin var värd i tisdags. Hon bjöd på Chévrefyllda, baconlindade lammfärsbiffar med röd pesto och youghurtsås. Jag har varit lite skeptisk till lammfärs för jag gjorde en skitäcklig köttfärsås för några årsedan på lammfärs. Fast jag har ätit det på spett på grekisk restaurang och det varit gott, så det var en hungrig Linnea redo för lammkött som gick hem till Elin i tisdags. Vi tyckte alla om rätten, och när vi alla var mätta konstaterades att man inte blev så där flottigt äckelmätt som man ofta blir på tisdagsmiddag, det var positivt då flera av oss strävar efter viktiminskning.
 
Ingredienser:
 
500 g lammfärs
½ riven lök
1 äggula
Salt och peppar
200 g chévre
1 pkt bacon
Smör till stekning
Röd pesto:
1 burk soltorkade tomater i olja
1 dl finriven parmesanost
10-12 basilikablad
Salt och peppar
Yoghurtsås:
4-5 dl turkisk yoghurt
1 citron
4 vitlöksklyftor
2 tsk socker
Salt och peppar, OBS väldigt stark sås
 
Blanda färsen med lök, äggula, salt och peppar. Forma två runda plattor till varje biff. Lägg ost på den ena och den andra plattan över. Nyp ihop kanterna och linda in biffen i bacon.
Stek biffarna gyllenbruna och efterstek i ugnen i 10 min på 200 grader. Eller, tillaga dem helt i ugnen ca 200 grader i 35 -40 minuter.
Mixa soltorkade tomater, basilika och parmesan till en pesto. Smaka av med salt och peppar.
Riv skalet av citronen ner i yoghurten och pressa sedan i saften. Pressa i vitlök och smaka av med salt, peppar och socker.
Valfritt tillbehör ex couscous, pasta, sallad.
 
 
Tomaterna på toppen var också väldigt goda!
 
 
Den röda peston tillsammans med bulgur och biffen smaka väldigt bra!
 
 
                                                                                                                                                          

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback