Slagstaglasscupcake med whipped cream cheese frosting!
Här kommer receptet som gjorde att jag kammmade hem 1:a pris i Evelinas Cupcaketävling!
Muffinssmet:
100 g smör
2 ägg
1 ½ dl socker
1 tsk vaniljsocker
2½ dl mjöl
1 tsk bakpulver
250g Slagstaglass (mjukglassen)
Whipped cream frosting:
100 g philadelphiaost
1 dl florsocker
3 dl grädde
Sätt igång ugnen på 200 grader
Häll socker, vaniljsocker och smör i en bunke och vispa det fluffigt.
Tillsätt ett ägg i taget och vispa/mixa några minuter i taget efter varje ägg
Blanda mjöl och bakpulver i en skål och sikta ner blandningen i smör och äggblandningen.
Mixa ihop allt, eller vänd ner mjölet tills det är blandat och en slät smet.
Rör ner glassen tills den smält och du har en bra smet.
I med smeten i muffinsformar
Grädda i 15-20 minuter
Vispa Philadelphian med florsockret slätt med elvisp. Tillsätt grädde, lite i taget och vispa till en fast fluffig frosting.
Spritsa på avsvalnade muffins och dekorera md tex med jordgubbe

Muffinssmet:
100 g smör
2 ägg
1 ½ dl socker
1 tsk vaniljsocker
2½ dl mjöl
1 tsk bakpulver
250g Slagstaglass (mjukglassen)
Whipped cream frosting:
100 g philadelphiaost
1 dl florsocker
3 dl grädde
Sätt igång ugnen på 200 grader
Häll socker, vaniljsocker och smör i en bunke och vispa det fluffigt.
Tillsätt ett ägg i taget och vispa/mixa några minuter i taget efter varje ägg
Blanda mjöl och bakpulver i en skål och sikta ner blandningen i smör och äggblandningen.
Mixa ihop allt, eller vänd ner mjölet tills det är blandat och en slät smet.
Rör ner glassen tills den smält och du har en bra smet.
I med smeten i muffinsformar
Grädda i 15-20 minuter
Vispa Philadelphian med florsockret slätt med elvisp. Tillsätt grädde, lite i taget och vispa till en fast fluffig frosting.
Spritsa på avsvalnade muffins och dekorera md tex med jordgubbe


Kommentarer
Trackback