Vintips inför helgen!

Jag bjöd  över min kompis Jessi för att testa ett par nya viner, och äta lite av alla min ostar, både de jag köpte från Jürss och de från mitt påskägg. Jessi hade missförstått min inbjudan lite och tagit med sig en brieost och en massa annat gott, proscuitto, vindruvor, physalis och lite snacks som vi inte ens duka upp. Jag hade gjort en spansk tortilla och Rikard skulle också göra salami quesadillas till oss, så vad som skulle varit en liten ostbricka blev ett fulldukat buffébord. Själva vinprovandet blev alltså inte huvudnumret den här kvällen.







Men jag ska återgå til vinprovar biten.
Jag hade köpt två viner som är nya på systembolget. Det första var ett mousserande rosévin!

De Vergy Prestige Rosé
Frankrike
  • Alkoholhalt 7,5 %
  • Sockerhalt 48 gram/liter
  • Användning Serveras vid cirka 8°C som sällskapsdryck.
  • Smak Söt, bärig, ungdomlig smak med inslag av geléhallon, smultron och mandarin.

De andra vinet var ett vanligt torrt vitt vin!

Hellfire Bay Sauvignon Blanc Semillon
Western Australia, Australien
  • Årgång 2008
  • Alkoholhalt 13,0 %
  • Sockerhalt Mindre än 5,0 gram/liter
  • Användning Serveras vid cirka 8-10°C till rätter av fisk eller skaldjur.
  • Smak: Torr, fruktig, aningen aromatisk smak med inslag av päron, ananas, nässlor, bivax och grapefrukt.

De mousserande rosévinet var helt min smak. Jag tycker om sött vin. Bara 7,5 %  men det är nog bara bra för jag tror det kan slinka ner rätt många glas en varm sommarkväll ;)

De vita vinet tyckte jag inte lika bra om. Men kan tänka mig att pröva det en gång till mat. Vi var inte helt rättvisa mot det vita vinet i och med att vi hade ätit klart och druckit upp det mousserande vinet, och även klämt in en kaffedrink innan vi drack de.

De var mina åsikter om vinerna. Se vad Jessi tycker i det här klippet!








Tack Jessi för en mycket trevlig vinkväll! Det får vi göra om snart, på din "balle" ;)
                                                                                                                                                          

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback