Leila Cupcakes
Jag skulle baka såna där fina cupcakes som Leila på tv bakar. Det blev inte riktigt så höga och ståtliga som Leilas. Men väldigt smaskiga. Det här är grunrecept på muffins som jag använt. Jag gjorde chokladmuffins så jag tog bort citron och tog ca 3 tsk kakao i stället
Grundrecept:
100 g smör
2 st ekologiska ägg
1.5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
2 dl ekologisk mjölk 3%
1 st citron, skalet
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
1 nypa salt
Sätt ugnen på 175 grader.
Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker poröst.
Rör ner smält smör, mjölk och rivet citronskal.
Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och rör ner i smeten.
Placera ut pappersformar i en muffinsplåt.
Grädda i mitten av ugnen cirka 10 minuter eller tills de är gyllenbruna och "torra" inuti. (Provstick med en potatissticka, den ska vara helt torr när när du dragit ut den)Tips:
- Om man sätter muffinsformarna i en muffinsplåt (sån med färdiga hål i) så flyter inte det ut så som mina gjorde.
- Fyll dina cupcakes, lägg i en dumlegodis, non stop eller vad du själv vill att muffinsen ska smaka. Men lägg det inte i botten av formen, först lite smet, fyllning, lite till smet.
60 g mjukt smör
5 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
1 msk färskpressad citron, saften (kan uteslutas)
100 g Philadelphiaost
Några droppar valfri karamellfärg
Gör så här
1. Vispa smör, florsocker, vaniljsocker och citronsaft krämigt.
2. Vispa i Philadelphiaosten.
3. Färga glasyren i olika färger med karamellfärg eller behåll den vit.
4. Bred den på cupcakesen och garnera med strössel eller blommor.
Kommentarer
Trackback