Margarita-maräng-pie!
I lördags improviserade jag ihop en efterrätt till mig och Rikard på rester i kyl och frys. Det här blev en variant på klassikern lemon-marengue-pie. Men med lime istället för citron och lite mer sting(sprit) i. Det blev väldigt bra och gott!
Ingredienser:
6-8 portioner
200 g digestive kex
100 g smör
5 lime
4 äggulor
1 burk sötad kondeserad mjölk
2 msk Cointreau
2 msk Tequila
Italiensk maräng, Klicka på länken för instruktioner och mått till marängen.
äggvitor
socker
citronsaft
Krossa kex till smulor. Smält smör och blanda med kex. Tryck ut i en smord pajform, eller portionsformar. Grädda ca 10 minuter på 200 grader. Låt svalna.
Riv skalet av limen och pressa ut saften. Blanda limeskal, saft, Cointerau och Tequila.
Vispa äggulorna fluffigt, vispa sedan ner den kondenserade mjölken, lite i taget. Blanda sist i limesaftblandningen. Häll smeten på pajskalet/en och grädda i ca 20 minuter.
Gör marängen!
Spritsa på marängen pajen svalnat. Garnera med lite limeskal!
Ingredienser:
6-8 portioner
200 g digestive kex
100 g smör
5 lime
4 äggulor
1 burk sötad kondeserad mjölk
2 msk Cointreau
2 msk Tequila
Italiensk maräng, Klicka på länken för instruktioner och mått till marängen.
äggvitor
socker
citronsaft
Krossa kex till smulor. Smält smör och blanda med kex. Tryck ut i en smord pajform, eller portionsformar. Grädda ca 10 minuter på 200 grader. Låt svalna.
Riv skalet av limen och pressa ut saften. Blanda limeskal, saft, Cointerau och Tequila.
Vispa äggulorna fluffigt, vispa sedan ner den kondenserade mjölken, lite i taget. Blanda sist i limesaftblandningen. Häll smeten på pajskalet/en och grädda i ca 20 minuter.
Gör marängen!
Spritsa på marängen pajen svalnat. Garnera med lite limeskal!
Jag gjorde pajjen i portionsformar. En del av receptet stod i förra veckans Evelina. Men jag ändrade och använde maräng i stället för grädde. Det var Itaiensk maräng som jag fryst jag använde. Den var lite lösare än när man gör en färsk direkt, men den smaka bra och var helt klart användbar.
Kommentarer
Trackback