Apelsinkrokantglass!

God glass med som smakar apelsinchoklad!

Jag kör samma recept på glass ännu en gång men med annan smaksättning. Det här är ett bra grundrecept tycker jag som ger en krämig gräddglass.

Ingredienser:

3 äggulor
1 ½ dl socker
4 dl grädde
Skal av 1 apelsin
100 gchoklad
ca 3 cl Cointreau (kan uteslutas)

Vipsa äggulor och socker fluffigt, tills det blir vitt. Vipsa grädden för sig. Finriv apelsinskalet. Smält chokladen över vattenbad. Blanda ner den smälta chokladen, apelsinskal och Cointreau i äggulesmeten. Vänd sedan ner grädden. Ställ glasssmeten i frysen i ca 4 timmar, rör om då och då. Eller kör i glassmaskin tills den är klar.



Apelsinkrokantglass serverad med hallon och Italiensk maräng!
                                                                                                                                                          

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback