Snabbakat fruktbröd!
Idag åt vi soppa tlll middag. Nyttiga soppan som jag la ut recept på för några veckor sedan. Jag vill alltid ha bröd till min soppa, så jag bakade ett snabbröd som inte behöver jäsa. Med torkad frukt i brödet blev det extra saftigt och gott!
Ingredienser:
5 dl vetemjöl
1 ½ dl havrekli
2 dl fint rågmjöl (i orginalreceptet stod det grovt rågmjöl så det går lika bra)
2 ½ dl torkad frukt och /eller nötter. Jag hade hasselnötter, aprikoser, tranbär och russin
1 tsk salt
1 tsk bikarbonat
4 dl naturell yoghurt
1 dl rårörda lingon
Sätt ugnen på 200 grader. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Tillsätt yoghurt och lingon, rör samman, håll INTE på att knåda för mycket.
Slå smeten i en smord och mjölad form. Grädda i ca 50-60 minuter. Ta ut och låt svalna på galler.
Ingredienser:
5 dl vetemjöl
1 ½ dl havrekli
2 dl fint rågmjöl (i orginalreceptet stod det grovt rågmjöl så det går lika bra)
2 ½ dl torkad frukt och /eller nötter. Jag hade hasselnötter, aprikoser, tranbär och russin
1 tsk salt
1 tsk bikarbonat
4 dl naturell yoghurt
1 dl rårörda lingon
Sätt ugnen på 200 grader. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Tillsätt yoghurt och lingon, rör samman, håll INTE på att knåda för mycket.
Slå smeten i en smord och mjölad form. Grädda i ca 50-60 minuter. Ta ut och låt svalna på galler.
Kommentarer
Trackback