Tisdagsmiddag v.11
Vi har bytt tillbaka våra onsdagsmiddagar till tisdagmiddagar igen. I Tisdags var det jag som var värd. Med önskemål från Tia gjorde jag kycklingrullader och potatisgratäng. Det blev en god middag, och jag lärde mig en del småsaker.
Receptet var enkelt, kycklingrulladerna var fyllda med philadephia, hackad rödlök och salami. Jag valde att köpa kycklingfileér och sedan skiva och banka ut dem. Det var lättare sagt än gjort, men på tredje kyckligfileén fick jag in snitsen och kom även på att det enklaste var att skiva en filé 3 gånger och sedan banka ut den ordentligt, då blev de ganska stora. Bre på fyllningen i mitten, lämna en liten bit runt kanterna utan fyllning. Sedan rulla ihop och trycka ihop lite på kanterna. Det var nämligen så att när jag sedan stekte så rann fyllningen ut på de små rulladerna.

Det är godare än va det ser ut, de kan jag lova ;)
Receptet var enkelt, kycklingrulladerna var fyllda med philadephia, hackad rödlök och salami. Jag valde att köpa kycklingfileér och sedan skiva och banka ut dem. Det var lättare sagt än gjort, men på tredje kyckligfileén fick jag in snitsen och kom även på att det enklaste var att skiva en filé 3 gånger och sedan banka ut den ordentligt, då blev de ganska stora. Bre på fyllningen i mitten, lämna en liten bit runt kanterna utan fyllning. Sedan rulla ihop och trycka ihop lite på kanterna. Det var nämligen så att när jag sedan stekte så rann fyllningen ut på de små rulladerna.

Det är godare än va det ser ut, de kan jag lova ;)
Potatisgratängen valde jag att göra med riven potatis. Jag testade även ett knep som Peter Streijffert, som höll i champganeprovningen jag var på i oktober, delade med sig av. Det var så att man skulle steka lök först och riva/skiva potatis och lägga allt i en kastrull och hälla på grädde eller vad man nu har i sin potatisgratäng, och låta puttra ett tag (ca 40 minuter lät jag det puttra) Sedan häller man sin gratäng i en ugnsform och den behöver bara stå i ugnen ca 20 minuter, eller tills gratängen fått färg. När man sen ska äta är den krämig och god direkt och man behöver inte oroa sig för att potatisen ska vara hård eller att såsen ska vara sky.


Jag hade en Bonusgäst den här veckan. Elina (som inte ville vara med på bild) men hon hjälpte mig med dukningen och bjöd på vin, det är jag väldigt tacksam över för det blev lite stressigt i tisdags!


Jag hade en Bonusgäst den här veckan. Elina (som inte ville vara med på bild) men hon hjälpte mig med dukningen och bjöd på vin, det är jag väldigt tacksam över för det blev lite stressigt i tisdags!

Kommentarer
Trackback