Havrebrytsbröd med ramslök!
Det här är ett jättesmarrigt snabbbakat bröd som är godast nygräddat. Jag bakade brödet att äta till "nyttiga soppan". Det tar ca 30 minuter att baka, varav 20 av dom minutrarna gräddas brödet. Orginareceptet hade gräslök istället för ramslök, man kan ta vilken ört man vill att brödet ska smaka av. Så himla gott till soppa och det är bara "vanlliga" ingredienser, sånt som det flesta har hemma i skafferiet.
Ingredienser:
2 dl havregryna
2 dl mjölk
1 msk olivolja
2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
½ tsk salt
1 tsk socker
½ dl ramslök, eller nån annan ört
mjölk och havregryn till topping
Sätt ugnen på 225 grader.
Lägg havregrynen i en bunke, häll över mjölk och olja och låt stå och svälla i ca 5 min.
Blanda samman resten av ingredienserna i en annan bunke.
Rör sedan ihop havregrynblandningen och de torra ingredienserna, arbeta degen ett par minuter, den kommer var kladdig.
Dela upp degen i bitar, ca 12 stycken, forma till bollar.
Sätt ihop dem till önskat mönster på en plåt med bakplåtspapper.
Pensla på mjölk och strö över havregryn.
Grädda i nedre delen av ugnen, 18-20 minuter.
Låt brödet svalna, bryt bitar öch ät med smör, MUMS!
Jag har ätit av det vid senare tillfälle och de smakar bra då också, fast nygräddat är ju alltid godas,t och här får man chansen att käka nygräddat utan att behöva vänta ut jäsning och ägna flera timmar åt att brödbak.
Ingredienser:
2 dl havregryna
2 dl mjölk
1 msk olivolja
2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
½ tsk salt
1 tsk socker
½ dl ramslök, eller nån annan ört
mjölk och havregryn till topping
Sätt ugnen på 225 grader.
Lägg havregrynen i en bunke, häll över mjölk och olja och låt stå och svälla i ca 5 min.
Blanda samman resten av ingredienserna i en annan bunke.
Rör sedan ihop havregrynblandningen och de torra ingredienserna, arbeta degen ett par minuter, den kommer var kladdig.
Dela upp degen i bitar, ca 12 stycken, forma till bollar.
Sätt ihop dem till önskat mönster på en plåt med bakplåtspapper.
Pensla på mjölk och strö över havregryn.
Grädda i nedre delen av ugnen, 18-20 minuter.
Låt brödet svalna, bryt bitar öch ät med smör, MUMS!
Jag har ätit av det vid senare tillfälle och de smakar bra då också, fast nygräddat är ju alltid godas,t och här får man chansen att käka nygräddat utan att behöva vänta ut jäsning och ägna flera timmar åt att brödbak.
Kommentarer
Trackback