Muffin-Maräng!
I onsdags var jag så sugen på chokladmuffins med chokladfrosting. Jag hade lite äggvitor över så jag gjorde maränger också. Och kom sedan på den smarta idén att fylla mina muffins med lite marängsmet. Det blev inte riktigt som jag tänkt mig, men jag är ändå nöjd med resultatet!
Här är det garnerade och fina! Maräng är under frostingen.
Ingredienser
100 g smör
1 dl mjölk
2 ägg
1 ½ dl strösocker
2 ½ dl mjöl
1 tsk bakpulver
2 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
ca 100 g hackad choklad
Till marängen:
3 äggvitor
2 dl socker
1 krm ättika
Till frosting:
60 g mjukt smör
5 dl florsocker
1-2 msk kakao, beror på hur mstark chokladsmak man vill ha
1 msk färskpressad citron, saften
100 g Philadelphiaost
1-2 msk kakao, beror på hur mstark chokladsmak man vill ha
1 msk färskpressad citron, saften
100 g Philadelphiaost
Gör i ordning marängsmet.
Sätt ugnen på 225 grader. Smält smöret och tillsätt mjölken. Låt allt bli varmt men inte koka. Vipa ägg och socker. Blanda det torra ingredienserna tillsätt växelvis med mjölkblandningen i äggsmeten. Fyll muffinsformar till hälften.
Klicka i ca en matsked marängsmet i muffinsformen och toppa seda med lite mer muffinsmet. Grädda ca 10-12 min.
Låt muffinsarna svalna, gör sedan frosting! och spritsa eller bred på!
Ett par tips:
Om man vill skippa frosting kan man fylla muffinformarna helt med smet och grädda i ca 7 minuter sedan klicka på marängsmet uppepå så får man en marängfrosting i stället. Grädda några minuter till, marängsmeten bränns lätt på så hög temperatur så håll koll.
Jag gör också alltid små minimuffins, för det blir alltid så mycket smet. En lagom stor mumsbit!
Kommentarer
Trackback