Rikards födelsedag!
I tisdags fyllde Rikard 25 år. Igår firade släkten honom. Jag hade planerat och bakat bullar innan semestern så det enda som bakades till kalaset var en tårta.
Jag har lagt ner det där med sugarpaste efter Ammis tårta för den var inte så god. Den här blev bättre, men inte tillräckligt för att jag kommer använda recepten igen, därför lägger jag inte ut något recept. Tårtbotten var god men lite för mäktig och hård för att passa som tårtbotten. Däremot var grädden på toppen jättegod. Det är vanlig mjölkchoklad smält i grädde. 200 g mjölkchoklad till 4 dl grädde. smält chokladen på låg värme i grädden. Grädden får INTE koka. Låt svalna i kylen några timmar eller över natten går bra, om man vill förbereda, sen är det bara att vispa.
Minisemlor och choklad & kanelbullar. Jag åt en chokladbulle igår och märkte att de inte var lika goda efter de varit frysta. Det kan vara bra att tänka på om man ska baka såna nån gång.
Sen var det ju mina älskade maränger som jag aldrig kan tröttna på MUMS!
Jag har lagt ner det där med sugarpaste efter Ammis tårta för den var inte så god. Den här blev bättre, men inte tillräckligt för att jag kommer använda recepten igen, därför lägger jag inte ut något recept. Tårtbotten var god men lite för mäktig och hård för att passa som tårtbotten. Däremot var grädden på toppen jättegod. Det är vanlig mjölkchoklad smält i grädde. 200 g mjölkchoklad till 4 dl grädde. smält chokladen på låg värme i grädden. Grädden får INTE koka. Låt svalna i kylen några timmar eller över natten går bra, om man vill förbereda, sen är det bara att vispa.
Minisemlor och choklad & kanelbullar. Jag åt en chokladbulle igår och märkte att de inte var lika goda efter de varit frysta. Det kan vara bra att tänka på om man ska baka såna nån gång.
Sen var det ju mina älskade maränger som jag aldrig kan tröttna på MUMS!
Kommentarer
Trackback