Apelsin med glass och maräng!
I det två senaste nummren av "Alllt om mat" har jag inte funnit några recept som varit lockande att prova. Sedan råkade jag slå upp sista sidan i en av tidningarna häromdagen och då såg jag det här. En måste-testa efterrätt, för mig i all fall. Jag har nästan alltid Italiensk maräng eller äggvitor i frysen. Det här var himla festligt tyckte jag själv, och otroligt smarrigt. Det gick väldigt snabbt att fixa i ordning, det är bara marängen som kräver en aning ansträngning.
Ingredienser:
2 port
1 apelsin
2-3 cl cointreau
Vaniljglass
Italiensk maräng
Halvera apelsinerna, gröp ur frukköttet och skär upp det i mindre bitar. Marinera fruktköttet i Cointreau en liten stund. Fyll sedan apelsinerna med fruktköttet, sleva på några skopor glass och toppa sedan med marängen. Bränn av marängen med brännare eller i ugn, instruktioner på det finns på Italiensk maräng-länken ovan.
Ingredienser:
2 port
1 apelsin
2-3 cl cointreau
Vaniljglass
Italiensk maräng
Halvera apelsinerna, gröp ur frukköttet och skär upp det i mindre bitar. Marinera fruktköttet i Cointreau en liten stund. Fyll sedan apelsinerna med fruktköttet, sleva på några skopor glass och toppa sedan med marängen. Bränn av marängen med brännare eller i ugn, instruktioner på det finns på Italiensk maräng-länken ovan.
Kommentarer
Trackback