Jordärtkocksoppa!
Ingredienser.
2 st charlottenlökar
500 gram jordärtskockor
3 dl vitt vin
4 dl grädde
Salt & peppar
1 matsked smör
Beskrivning.
Skala och hacka löken grovt, och fräs den i smöret.
Skala och skär ner jordärtskockorna i mindre bitar och låt dem fräsa på med löken. Häll på vinet och reducera tills hälften av vinet återstår. Häll på grädden och låt puttra i ca 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.
Mixa soppan helt slät med en stavmixer. Servera!
2 st charlottenlökar
500 gram jordärtskockor
3 dl vitt vin
4 dl grädde
Salt & peppar
1 matsked smör
Beskrivning.
Skala och hacka löken grovt, och fräs den i smöret.
Skala och skär ner jordärtskockorna i mindre bitar och låt dem fräsa på med löken. Häll på vinet och reducera tills hälften av vinet återstår. Häll på grädden och låt puttra i ca 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.
Mixa soppan helt slät med en stavmixer. Servera!
Kommentarer
Trackback