Fredagsmiddag!

Jag har kommit av mig lite i matlagandet och därmed också bloggandet.
Men igår kände jag att jag ville laga något gott tills på kvällen. Jag visste inte vad, jag visste bara att jag ville dricka vin och äta kött. Jag odlar örter på balkongen och de växer ordentligt, så jag ville använda dem. Risotto har jag varit sugen på länge så de la jag till i min lista av vad jag ville äta.


Med detta som utgångspunkt stack jag förbi Willys efter jobbet på jakt efter kött.

Det blev: Helstekt fläskkarré med basilikarisotto och örtsmör



Det var jättegott, och jag blev så nöjd.
Det bästa av allt är att jag behöver inte skriva något recept på den här rätten. Hur man tillagar karrén står på förpackningen. Hur man lagar risotto står också på förpckningen. Till basilikarisotton tillsatte jag ca 1 dl hackad basilika (på 3dl ris) och ½ dl grädde på slutet riktigt krämigt och gott. Örtsmöret har jag skrivit ett recept på (finns under "sås & sånt)

Jag gjorde en "rub" som jag gned in karrén i. Jag har läst om "rub" i samband med grillning, jag testade det på karrén. Den blev bra, de va lite sting i den "rubben"

"RUB"
Chilliflakes
Peppar
Örtsalt
Vitlök, grovmalen
Chillipeppar

Inga mått här. Höfta lite så blir de bra!
                                                                                                                                                          

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback