Knäckig rabarberpaj!
Det här receptet såg jag i senaste buffé tidningen. Jag testade den igår och det var riktigt godis-gott!
Ingredienser:
500 g rabarber
2 dl havregryn
2 dl socker
1 3/4 tsk bakpulver
1 krm vaniljsocker
125 g smör
½ dl vispgrädde
½ dl ljus sirap
vaniljglass till servering
Sätt ungen på 150 grader. Smörj en ugnsform. Ansa och skär rabarberna i bitar. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Smält smöret i en kastrull tillsammans med grädde och sirap, blanda ner de torra ingredienserna. Bred smeten över rabarberna. Grädda i 40 -50 minuter, tills pajjen fått fin färg. Servera med vaniljglass!
Ingredienser:
500 g rabarber
2 dl havregryn
2 dl socker
1 3/4 tsk bakpulver
1 krm vaniljsocker
125 g smör
½ dl vispgrädde
½ dl ljus sirap
vaniljglass till servering
Sätt ungen på 150 grader. Smörj en ugnsform. Ansa och skär rabarberna i bitar. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Smält smöret i en kastrull tillsammans med grädde och sirap, blanda ner de torra ingredienserna. Bred smeten över rabarberna. Grädda i 40 -50 minuter, tills pajjen fått fin färg. Servera med vaniljglass!
Kommentarer
Trackback