Laxpasta med spenat, ädelost och rostad mandel!
Jag fick eb fisk och skaldjurs bok med min senaste vinbeställning. Här kommer ett recept från den som jag tyckte var mycket god! Den här rätten blir det fler gånger :)
Ingredienser:
4 portioner
500 g laxfilé, skinn och benfri
1 dl sötmandel
1 gul lök
1 msk smör
100 g färsk spenat
2 dl lätt creme fraise
100 g ädelost
1 dl vitt vin
svartpeppar
salt
300 g pasta
Skålla mandel: koka upp vatten, lagom mycket för att täcka mandeln. Lägg i mandel i ca 1 minut. Häll bort vattnet. Skala av skalet på mandeln.
Skär laxen i strimlor. Rosta mandeln i en torr stekpanna tills den blivit knaprig och fått fin färg. Grovhacka mandeln. Koka pasta.
Skala och finhacka löken. Fräs löken i smöret, tillsätt spenat och låt den fräsa med till det mesta av vätskan kokat in. rör i creme fraise. Smula ner ädelost och tillsätt vinet. Koka uppp och smaka av med salt och peppar. Blanda i laxstrimorna och låt puttra ca 5 minuter.
Rör ner den kokta pasta i såsen, strö över mandeln och servera!

Tips:
Idag när jag åt den här rätten som matlåda hade jag en avocado som skar upp och blanda ner efter jag värmt maten. Mycket gott de med.
Ingredienser:
4 portioner
500 g laxfilé, skinn och benfri
1 dl sötmandel
1 gul lök
1 msk smör
100 g färsk spenat
2 dl lätt creme fraise
100 g ädelost
1 dl vitt vin
svartpeppar
salt
300 g pasta
Skålla mandel: koka upp vatten, lagom mycket för att täcka mandeln. Lägg i mandel i ca 1 minut. Häll bort vattnet. Skala av skalet på mandeln.
Skär laxen i strimlor. Rosta mandeln i en torr stekpanna tills den blivit knaprig och fått fin färg. Grovhacka mandeln. Koka pasta.
Skala och finhacka löken. Fräs löken i smöret, tillsätt spenat och låt den fräsa med till det mesta av vätskan kokat in. rör i creme fraise. Smula ner ädelost och tillsätt vinet. Koka uppp och smaka av med salt och peppar. Blanda i laxstrimorna och låt puttra ca 5 minuter.
Rör ner den kokta pasta i såsen, strö över mandeln och servera!

Tips:
Idag när jag åt den här rätten som matlåda hade jag en avocado som skar upp och blanda ner efter jag värmt maten. Mycket gott de med.

Kommentarer
Trackback